Ingrediёnten
- Olijfolie
- 340 g gemarineerde, artisjokken uit blik of pot, uitgelekt en gehalveerd
- 2 kleine rode ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 750 ml room
- 400 g babyspinazie
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- Zeste van 1 citroen
- 2 x 500 g zakken winkel gekochte gnocchi, cooked-to-pack instructies
- 100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 200 g mozzarella, geraspt
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2Verwarm een Le Creuset 28 cm Sauteuse met 4x Sterkere Anti-Aanbaklaag op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en karamelliseer de uitgelekte artisjokhelften. Haal ze uit de pan en leg opzij.
-
3Voeg nog een scheutje olie toe en fruit de uien tot deze doorschijnend zijn. Voeg de knoflook toe en fruit in 1 minuut totdat deze heerlijk ruikt.
-
4De room eroverheen en zet het vuur hoger. Breng de saus aan de kook en laat deze vervolgens sudderen. Laat de saus tot de helft indikken.
-
5Voeg de spinazie toe aan de roomsaus en roer tot het iets geslonken is. Haal van het vuur en breng goed op smaak met zout en veel zwarte peper.
-
6Voeg de citroenzeste toe. Roer door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas, voeg de gesneden mozzarella toe en bak 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin is.
-
7Serveer onmiddellijk met knapperig, warm brood en een groene salade.