- Groenten
Ingrediёnten
- Ong. 1 kg ongekookte gnocchi (zie recept Gnocchi met salieboter) { Link to r0000000001562}
- 1/2 hokkaido of butternut pompoen (ong. 500 à 600 g)
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 2 el pijnboompitten
- 100 g boter
- 12 à 16 blaadjes salie
- 60 g Parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
-
1Maak de gnocchi zoals beschreven in het recept „Gnocchi met salieboter“ MAAR kook ze nog niet. {link to r0000000001562}
-
2Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven). Was de pompoen, snijd door de helft en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in hapklaren stukken. Meng ze in een kom met de koolzaadolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in het midden van de oven voor 20 à 25 minuten.
-
3Maak de salieboter klaar terwijl de pompoen in de oven gaart. Laat de boter in een kleine pan opschuimen, voeg de salieblaadjes toe en laat de pan even ronddraaien.
-
4Rooster de pijnboompitten in een tweede kleine pan zonder olie tot ze goudbruin zien.
-
5Breng een grote pan water aan de kook en voeg hier zout aan toe. Voeg de gnocchi toe en wacht tot het water weer kookt, draai dan het vuur zachter. Laat de gnocchi nog 1 à 2 minuten gaarkoken, wanneer deze gaan drijven.
-
6Neem de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en doe ze in de sauteerpan. Leg de pompoen erop en giet hier de salieboter overheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas en serveer. Bon Appétit!