- Vlees
Ingrediёnten
- 1,6 kg varkensschouder, met bot
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie
- 5 g verse oregano
- 5 g verse tijm
- 5 g verse rozemarijn
- 5 g verse salie
- 2 citroenen, uitgeperst
- 1 knoflookbol
- 6 sjalotten, gehalveerd
- 100 g zwarte olijven
- 70 g kappertjes
- 500 ml kippenbouillon
- 65 ml droge witte wijn
- 500 g orzo (rijstvormige pasta)
- 45 ml olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Breng de varkenshuid goed op smaak met zout. Zet een nacht onbedekt in de koelkast om uit te laten drogen.
-
2Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C hetelucht).
-
3Plaats de varkensschouder in de Signature Ovale Braadpan van 27 cm van Le Creuset. Snijd het vet in en besprenkel goed met olijfolie. Verspreid de kruiden, citroensap, knoflook, sjalotten, olijven en kappertjes in de braadpan. Giet de bouillon en witte wijn in de braadpan, maar vermijd de huid. Dek af met het deksel en rooster 4 uur lang langzaam.
-
4Verhoog de oven naar 220°C (200°C hetelucht), verwijder het deksel van de braadpan en schep de vetlaag van het varkensvlees af. Giet de vloeistof weg en plaats de varkensschouder ongeveer 1 uur terug in de oven. Grill de huid verder als deze niet nog niet knapperig is. Kook de orzo tot al dente, roer de olijfolie erdoor en breng op smaak. Houd apart om te serveren. Snijd de schouder en serveer desgewenst in de hete bouillon met de warme orzo en extra verse kruiden.