- Pasta
Ingrediёnten
- 500 g bevroren erwtjes, plus extra voor het serveren
- 60 ml water
- 125 g basilicumpesto uit de supermarkt
- Zeste en sap van 1 citroen
- 500 g spaghetti
- Geitenkaas of Parmezaanse kaas om te serveren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Voeg water toe aan een Le Creuset 24 cm Classic 3-Ply Diepe Kookpan van roestvrij staal, breng op smaak met zout en breng aan de kook. Blancheer de erwten, haal ze uit het water met een lepel en koel ze onmiddellijk af in ijswater. Dit houdt ze heldergroen en levendig en zet ze opzij. Kook de pasta in hetzelfde water al dente.
-
2Maak tijdens het koken van de pasta de erwtenpesto door 500 g erwten af te gieten en in blender te doen, samen met het water, de basilicumpesto, de zest en het sap van een citroen. Blend tot een zachte saus, voeg peper en zout naar smaak toe.
-
3Zodra de pasta klaar is, haal een of twee soeplepels pastawater uit de pan en bewaar dit. Giet de rest af. Doe de warme pasta terug in de pan en roer door de erwtenpesto om de pastaslierten te bedekken met saus. Voeg indien nodig een paar eetlepels van het bewaarde pastawater toe om de pasta los te maken en de saus iets romiger te maken, waardoor het zich aan de pasta hecht.
-
4Serveer in Le Creuset Diepe Borden terwijl het warm is. Bestrooi met geitenkaas of Parmezaanse kaas. Top af met de erwten en erwtenscheuten, besprenkel met olijfolie en serveer.