Hartencakejes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
+10 +10
Hartencakejes
Ruby chocolade voegt een besachtige, witte chocoladesmaak toe zonder de cake te verzwaren, met als resultaat een vederlichte cake die niet inzakt.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 120 ml volle melk
  • 150 gram boter, in stukjes
  • 5 ml vanille
  • Snufje zout
  • 100 gram ruby chocolade (of vervang door witte chocolade)
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 2 grote scharreleieren
  • Roze voedingskleurstof, naar uw voorkeur
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hete lucht/gas op stand 4.
  • 2
    Vet een Le Creuset Bakvorm voor 6 hartjes in.
  • 3
    Verhit de melk met de boter, de vanille en het zout in een middelgrote pan van Le Creuset. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe en roer tot het gesmolten is.
  • 4
    Klop met een elektrische garde de suiker en de eieren tot ze bleek en dik zijn; dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • 5
    Klop geleidelijk met een garde in het bleke eiermengsel; klop constant zodat de eieren niet koken. Voeg zodra alles goed vermengd is voedingskleurstof toe naar uw voorkeur. Zeef vervolgens de bloem erdoor en spatel de bloem door het mengsel.
  • 6
    Vul de hartjes van de ingevette bakvorm voor twee derde. Bak gedurende 15 – 17 minuten.
  • 7
    Haal uit de oven en laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat u de cake op een afkoelrek ontvormt en volledig laat afkoelen. Herhaal met het resterende mengsel.