Hartentaart met citroen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
+10 +10
Hartentaart met citroen
Een frisse lekkernij! Deze hartentaart met citroen is de perfecte traktatie voor bij een kopje thee in de middag.
INGREDIЁNTEN
  • Ei
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CITROENSIROOP
  • Sap van 3 citroenen
  • 100 g suiker
  • 125 ml water
VOOR HET BESLAG
  • 375 g boter, op kamertemperatuur
  • 375 g fijne kristalsuiker
  • Zeste van 3 citroenen
  • 6 scharreleieren
  • 420 g cakemeel
  • 15 ml bakpoeder
  • 90 ml melk
VOOR DE ZWITSERSE MERINGUE BOTERCRÈME MET CITROEN
  • 120 g eiwit op kamertemperatuur
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 400 g boter, op kamertemperatuur
  • Zeste van 3 citroenen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe alle ingrediënten voor de citroensiroop in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot het mengsel een lichte siroopconsistentie heeft bereikt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 2
    Om het beslag te maken, verwarm de oven voor op 160 °C/140 °C hete lucht/gas op stand 3.
  • 3
    Vet een Hartvormige Springvorm van Le Creuset in en bekleed deze met bakpapier. Gebruik een elektrische mixer met een platte menghaak en klop de boter, suiker en citroenzeste totdat een luchtig en lichtgekleurd geheel ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe en mix elk ei er steeds goed doorheen.
  • 4
    Zeef de bloem en het bakpoeder samen. Voeg de droge ingrediënten en melk toe aan de geklopte boter en suiker. Meng het geheel kortstondig.
  • 5
    Bak 80 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en leg het op een afkoelrek van Le Creuset. Prik met een satéprikker in de taart en giet de siroop erover. Laat de cake 20 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat de met siroop doordrenkte taart volledig afkoelen.
  • 6
    Om de citroenbotercrème te maken, plaats een kleine pan op het fornuis en vul deze voor 1/3 met water. Verhit het water tot het begint te sudderen.
  • 7
    Meng in een glazen kom het eiwit en de suiker samen.
  • 8
    Plaats de kom op de sudderende pan en zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Meng continu met een spatel totdat alle suiker is opgelost of tot het mengsel 70 °C bereikt op een suikerthermometer.
  • 9
    Doe het gekookte eiwit en de suiker in de kom van een elektrische mixer die is uitgerust met een garde. Klop tot de kom is afgekoeld en de meringue glad en glanzend is. Voeg in dit stadium alle boter toe en klop alles samen.
  • 10
    Voeg de citroenzeste toe en mix met een platte menghaak op lage snelheid tot een glad en glanzend geheel ontstaat.
  • 11
    Bedek de taart zodra deze volledig is afgekoeld met botercrème.
  • 12
    Snijd de taart doormidden en besmeer het midden met een goede frambozenjam. Voeg de lagen weer bij elkaar voordat u de taart bedekt met botercrème.