- Vlees
Ingrediёnten
- 1 blik van 400 g gehakte tomaten
- 1 el gedroogde gemengde kruiden
- 2 tl chilipasta
- 2 tl knoflookpuree
- 1 tl gerookte zoete paprika
- 1 el gekaramelliseerde uienchutney
- 75 g kerstomaten, in twee gesneden
- 4 kipfilets
- 1 bol mozzarella
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 el groene pesto
- Versgemalen zwarte peper
- Verse basilicumblaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: 200°C / 180°C Hetelucht / Gasstand 6.
-
2Maak eerst de tomatenbasis. Doe al de ingrediënten voor de saus in de braadslede en meng ze goed. Breng op smaak met peper en zout.
-
3Om de Hasselback-kip te maken, leg de kipfilets op een snijplank en snij elke kipfilet 4 maal in. Let erop dat ze niet helemaal door zijn.
-
4Snij de mozzarella in 16 gelijke stukken en snij de zongedroogde tomaten in de lengte in twee.
-
5Gebruik een koffielepel om een beetje pesto in elke inkeping te doen, gevolgd door een stuk mozzarella en zongedroogde tomaat. Herhaal tot alle inkepingen gevuld zijn. Leg de kip in de braadslede en kruid met versgemalen zwarte peper.
-
6Braad gedurende 25 minuten tot de kip volledig gaar is. Druk net voor het opdienen een blaadje basilicum in elk inkeping.
-
7Dit gerecht is heerlijk met een verse groene salade met gescheurde basilicumblaadjes. Maak er een eenvoudige vinaigrette met olijfolie en citroen bij en werk indien gewenst af met enkele geroosterde pijnboompitten.