Ingrediёnten
- 200 g parelgerst
- 200 g roomkaas, koud
- ½ cup (119 g) dukkah specerijen
- 1 rode ui, fijngesneden
- Sap van 1 citroen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g heirloom bieten, geschild, gehalveerd en geroosterd
- Granaatappelpitjes
- Pistachenoten, om te serveren
- Micro leaves (tuinkers etc.) of verse kruiden, om te serveren
- Extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn, geroosterd
- 1 tl gemalen venkel, geroosterd
- 1 tl gemalen koriander
- 15 g verse koriander
- 15 g verse peterselie met platte bladeren
- 2 el olijfolie
- 1 ijsklontje
- 45 ml water
-
Bereidingswijze
-
1Kook de parelgerst volgens de instructies in de verpakking, laat het uitlekken en spreid het uit in een grote schaal om af te koelen.
-
2Leg de dukkah specerijen op een bord. Schep met behulp van een theelepel balletjes roomkaas uit de verpakking om zo roomkaasballetjes te maken. Rol deze roomkaasballetjes door de dukkah om deze van een laagje specerijen te voorzien. Als u een meloenboller heeft, maakt u nog makkelijker roomkaasballetjes. Dip de meloenboller dan in warm water om soepeler door de van nature zachte roomkaas te gaan.
-
3Doe de gesneden uien in een kleine kom en giet het citroensap eroverheen en voeg een royale snuf zeezout toe. Hussel door elkaar en zet het apart.
-
4Om de groene harissadressing te maken, combineer de ingrediënten voor de dressing in een kleine blender inclusief het ijs en water, dit zorgt ervoor dat de kruiden hun groene kleur behouden. Proef en pas de hoeveelheid kruiden aan naar smaak of voeg eventueel een beetje citroensap toe.
-
5Doe de gerst in een Hartvormige Serveerbowl van Le Creuset om de salade op te maken. Besprenkel de gerst met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bedenk met de bietenhelften en de roomkaasballetjes. Verdeel de rode ui en granaatappelpitjes eroverheen en serveer met de groene harissadressing en de pistachenoten. Dit recept serveert 2 tot 4 porties. Voor 2 porties, of voor kleine eters, deel het recept en de ingrediënten door de helft.