- Groenten
Ingrediёnten
- 1 tot 2 hele bloemkolen, romanesco of broccoli
- 2 rode uien, in halve ringen
- Halve knoflookbol
- 100 g boter
- 10 g verse tijm
- 2 el (30 ml) olijfolie
- 250 ml witte wijn
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 250 tot 500 ml groentebouillon of kippenbouillon naar wens
- Radijsjes
-
Bereidingswijze
-
1Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in een skillet van 26 cm uit de Signature Collection van Le Creuset met tijm, boter en olijfolie tot ze zacht zijn en een goudbruine kleur hebben. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur iets hoger. Voeg witte wijn toe en breng aan de kook, zodat de wijn iets verdampt. Niet laten doorkoken. Voeg de bouillon toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
-
2Verwarm de oven voor op 220°C.
-
3Voeg de groente toe, eventueel gehalveerd om meer ruimte in de skillet te hebben. Bestrijk de groente met de boter-wittewijnsaus. Laat een uur sudderen of tot de groente zacht is. Bestrijk de groente elke 15 minuten met de saus tot het karamelliseert. Als de saus te veel indikt, voeg dan wat boter en warme bouillon toe. Lekker met in de pan geroosterde radijsjes en een snufje bietenzout. Dat is wel even wat anders dan buikspek, runderlende of kalkoen.