Welke gietijzeren braadpan is geschikt voor u?

Deiconische Le Creuset braadpan, ook wel Dutch oven genoemd, is een onmisbaar stuk kookgerei.

Het geëmailleerd gietijzer staat bekend om zijn kookprestaties en warmtebehoud. Zo kunt u op een lager tot middelhoog vuur smaakvolle en duurzame maaltijden bereiden !

Het moeilijkste is om te kiezen welke maat, vorm en kleur u wilt, maar we hebben genoeg tips om u te helpen de perfecte braadpan te vinden voor uw kookstijl.

Image without a name
 

Tips voor het kiezen van de juiste braadpan

Uw juiste kookgerei maakt een wereld van verschil. Hoewel het veelzijdig is voor recepten en technieken, heeft elke vorm zijn voordelen.



Met de talrijke vormen in je collectie kun je de pot afstemmen op het recept. Ontdek onze braadpannen.

 

·  Wat zijn de verschillende vormen van braadpannen?

Misschien vraagt u zich af of welke vorm(en) u wilt of bent u nieuwsgierig naar de talrijke gerechten die u in uw braadpan kunt bereiden


Om de perfectebraadpan voor uw behoeften te vinden, volgen hier de belangrijkste kenmerken van elke vorm.

Image without a name
 

Ronde Braadpan

·      Belangrijkste kenmerken

Met zijn ronde en hoge zijkanten kun je deze braadpan gebruiken voor alles. Van het garen tot het braden van vlees en het bakken van brood. 


·      Geweldig voor

We houden van eenpansgerechten in de braadpan die beginnen op het fornuis, eindigen in de oven en direct op tafel komen om moeiteloos elegant te serveren.


·      Meest populaire maat

24 cm (4,2 l) | Voor 4-5 personen

BESTEL NU
Image without a name
 

Ovale Braadpan

·      Belangrijkste kenmerken

De langwerpige braadpan gedijt goed in de oven en is ideaal voor het braden van vlees, zodat er veel ruimte is om lucht rond het vlees te laten circuleren.


·      Geweldig voor

Ovaalvormige broden bakken en grote hoeveelheden klaarmaken.


·      Meest populaire maat

31 cm | 6,3 l | Voor 6-8 personen

BESTEL NU
Image without a name
 

Ondiepe Braadpan

·      Belangrijkste kenmerken

Ondiepe diepte en brede bodem voor dichtschroeien en bruinen.


·      Geweldig voor

Naast het smoren van vlees zoals short ribs en lamsschenkels, kunt u het ook gebruiken voor pasta en curry's, of zelfs een goudbruin focacciabrood. 


·      Meest populaire maat

30 cm | 3,2 l | Voor 4-6 personen

BESTEL NU
 

·  Wat moet u nog meer overwegen?

Het formaten van uw braadpan hangt af van wat u kookt en voor hoeveel. Wij bieden braadpannen in verschillende materialen aan .

Image without a name
 

Lees meer over onze maten.

ONTDEK MEER
 

Kom meer te weten over onze materialen.

Ontdek meer
 

Veelzijdig voor elke kookstijl

Met uw braadpan kunt u uw favoriete recepten bereiden en experimenteren. Ontdek onze methodes en recepten hier.

 

Waarom kiezen voor Le Creuset?

 

Onze culinaire iconen

Ontdek een robuuste, duurzame braadpan voor uw volgende keukenavontuur.