Welke gietijzeren braadpan is geschikt voor u?
Deiconische Le Creuset braadpan, ook wel Dutch oven genoemd, is een onmisbaar stuk kookgerei.
Het geëmailleerd gietijzer staat bekend om zijn kookprestaties en warmtebehoud. Zo kunt u op een lager tot middelhoog vuur smaakvolle en duurzame maaltijden bereiden !
Het moeilijkste is om te kiezen welke maat, vorm en kleur u wilt, maar we hebben genoeg tips om u te helpen de perfecte braadpan te vinden voor uw kookstijl.
Tips voor het kiezen van de juiste braadpan
Uw juiste kookgerei maakt een wereld van verschil. Hoewel het veelzijdig is voor recepten en technieken, heeft elke vorm zijn voordelen.
Met de talrijke vormen in je collectie kun je de pot afstemmen op het recept. Ontdek onze braadpannen.
· Wat zijn de verschillende vormen van braadpannen?
Misschien vraagt u zich af of welke vorm(en) u wilt of bent u nieuwsgierig naar de talrijke gerechten die u in uw braadpan kunt bereiden.
Om de perfectebraadpan voor uw behoeften te vinden, volgen hier de belangrijkste kenmerken van elke vorm.
Ronde Braadpan
· Belangrijkste kenmerken
Met zijn ronde en hoge zijkanten kun je deze braadpan gebruiken voor alles. Van het garen tot het braden van vlees en het bakken van brood.
· Geweldig voor
We houden van eenpansgerechten in de braadpan die beginnen op het fornuis, eindigen in de oven en direct op tafel komen om moeiteloos elegant te serveren.
· Meest populaire maat
24 cm (4,2 l) | Voor 4-5 personen
Ovale Braadpan
· Belangrijkste kenmerken
De langwerpige braadpan gedijt goed in de oven en is ideaal voor het braden van vlees, zodat er veel ruimte is om lucht rond het vlees te laten circuleren.
· Geweldig voor
Ovaalvormige broden bakken en grote hoeveelheden klaarmaken.
· Meest populaire maat
31 cm | 6,3 l | Voor 6-8 personen
Ondiepe Braadpan
· Belangrijkste kenmerken
Ondiepe diepte en brede bodem voor dichtschroeien en bruinen.
· Geweldig voor
Naast het smoren van vlees zoals short ribs en lamsschenkels, kunt u het ook gebruiken voor pasta en curry's, of zelfs een goudbruin focacciabrood.
· Meest populaire maat
30 cm | 3,2 l | Voor 4-6 personen
Veelzijdig voor elke kookstijl
Met uw braadpan kunt u uw favoriete recepten bereiden en experimenteren. Ontdek onze methodes en recepten hier.
slowcooking
Deze methode kookt voedsellangzaam in een pan zoals onze ronde braadpan.De techniek zorgt voor een geleidelijke inbreng van smaken.
Smoren
Stoven wordt gebruikt om vlees en groenten te bereiden. Onze ondiepe braadpan houdt vocht en warmte vast.
Bakken
Gebruik de braadpan4] voor brood, cake etc. Brood past zich aan de vorm aan, zeker het ‘no knead ’brood.
Roosteren
Braden is een langzaam gaarproces, waarbij indirecte, verspreide hitte gebruikt. De langwerpige vorm van onze braadpan’ is daar perfect.
Waarom kiezen voor Le Creuset?
Onze culinaire iconen
Ontdek een robuuste, duurzame braadpan voor uw volgende keukenavontuur.
Ontdek nog meer
Lees meer tips over hoe u het beste uit uw gietijzeren kookgerei kunt halen.