Hoe u het beste voor uw kookgerei zorgt

Wij vinden dat kookartikelen een leven lang mee moet gaan en van generatie op generatie moet worden doorgegeven, en daarom zijn we er trots op dat we eersteklas materialen gebruiken om onder andere onze stoofpannen en het RVS kookgerei te maken, zodat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Met de juiste zorg kun je ervoor zorgen dat je collectie kookgerei de tand des tijds doorstaat. 

Onderhoud van Kookgerei: Do’s en Don’ts

We hebben tal van kwaliteitspannen, van geëmailleerd gietijzeren kookgerei tot roestvrij staal en anti-aanbak.


Volg deze handige tips voor het onderhouden en schoonmaken van uw kookgerei en bij het gietijzeren pan afwassen.

Image without a name

Gietijzeren kookgerei

Wat te doen?


• Laat het kookgerei afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het wast.

• Verwarm het kookgerei langzaam en gebruik alleen lage tot middelhoge warmtestanden

• Ons kookgerei kan in de vaatwasser, maar handwas in een warm sopje wordt aanbevolen, zeker in combinatie met ons speciale reinigingsmiddel voor gietijzer.


Wat niet te doen?



• Vermijd hoge warmte-instellingen. –Die zorgen voor vastplakkende etenswaren en kunnen het glazuur van je gietijzeren kookgerei beschadigen.

• Stel ons kookgerei niet bloot aan grote temperatuurveranderingen (thermische schokken), bijv. in koud water dompelen na het koken.

• Berg uw kookgerei niet op als het nog vochtig is

Lees meer over het onderhoud van gietijzeren braadpannen
Image without a name

Roestvrij staal kookgerei

Wat te doen?


• Verwarm geen lege braadpan –voor door de tijd te nemen om de pan op temperatuur te laten komen.

• Houd de gasvlammen onder de bodem van de braadpan en laat ze niet langs de zijkanten omhoog komen.

• Gebruik siliconen of ander gereedschap dat zacht is voor het oppervlak van kookgerei.

• Gebruik van tijd tot tijd een speciaal reinigingsmiddel voor roestvrij staal kookgerei op kookartikelen die geen coating hebben.


Wat niet te doen?



• Voeg geen zout toe aan water voordat dat kookt, om putjes in het staal van gietijzeren kookgerei te voorkomen.

• Rauw, gemarineerd of gekookt voedsel mag niet in deze pannen worden bewaard.

• Gebruik geen chloor en bleekmiddelen om uw roestvrij staal kookgerei te laten glanzen

Lees over de verzorging van roestvrij staal kookgerei
Image without a name

Kookgerei met antiaanbaklaag

Wat te doen?


• Gebruik bij het koken laag tot gemiddeld vuur.

• Handmatig een gietijzeren pan afwassen in warm zeepwater aanbevolen.

• Gebruik krasbestendige en niet-klevende pads voor het schoonmaken


Wat niet te doen?



• Vermijd metalen gereedschap, messen of andere scherpe voorwerpen op het oppervlak van je kookgerei.

• Gebruik geen metalen sponzen, schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen op je kookgerei.

• Niet opbergen in de buurt van scherpe voorwerpen die het oppervlak van je kookgerei kunnen beschadigen

Lees meer over antiaanbaklaagverzorging

Opbergtips voor kookgerei

Zorg ervoor dat uw kookgerei lang meegaat met onze favoriete tips om uw kookartikelen te organiseren en op te bergen:

Image without a name

Wassen en drogen

Nadat u uw kookgerei afgewassen hebt, droogt u het grondig af voordat u het opbergt op een plek waar er geen stoom of vocht bij kan.

Image without a name

Stapelen met pannenbeschermers

Onze duurzame vilten beschermers vormen een beschermende laag tussen geneste of gestapelde pannen. 

Image without a name

Gebruik opbergclips

Het gebruik van de opbergclips, die bij een braadpan met deksel geleverd worden, helpt om de bovenrand te beschermen.

Image without a name

Berg uw kookgerei veilig op

Vermijd stoten en schokken tegen uw kookgerei tijdens het opbergen, om afbrokkelen en krassen te voorkomen.

Essentiële accessoires voor kookgerei

De lijst met accessoires is zorgvuldig geselecteerd om het schoonmaken en opbergen te vereenvoudigen, zonder afbreuk te doen aan uw kookgerei.


Van het schoonmaken tot het herstellen van de natuurlijke glans van uw geëmailleerde gietijzeren kookgerei, deze toppers voldoen aan uw behoeften.

Image without a name

Siliconen kookgerei 

Bescherm het oppervlak van uw braadpan met ons siliconen keukengerei en gebruik een stijlvolle aardewerken pot om ze in te bewaren.

Image without a name

Pannenbeschermer 

Onze vilten pannenbeschermers vormen een zachte, gedempte laag tussen gestapelde potten en pannen wanneer deze opgeborgen worden.

Image without a name

Grillborstel

Om vastgekoekt voedsel te verwijderen of om tussen de ribben van een grillpan schoon te maken, gebruikt u onze nylon grillborstel.

Image without a name

Reinigingsmiddel voor Gietijzer

Dit reinigingsmiddel helpt uw braadpan er geweldig uit te laten zien. –Gebruik het op het glazuur aan de binnen- en buitenkant.

 

Met uw nieuwe schoonmaakkennis hebt u maar een paar eenvoudige stappen nodig om uw kookgerei er weer als nieuw uit te laten zien!


Uiteindelijk zorgt een beetje zorg ervoor dat uw kookgerei generaties lang meegaat.


Als u nog meer vragen hebt, vindt u in ons gedeelte over verzorging en gebruik van kookgerei de nodige extra informatie.