Ingrediёnten
- 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
- Schil van 1 sinaasappel
- ½ handje gedroogde hibiscusbloemen
- 12 theezakjes met hibiscus
- 100 g suiker
- 1 liter water
- Eetbare bloemen, om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Schraap de vanillezaden in een middelgrote pan van Le Creuset; voeg het vanillestokje, sinaasappelschil, hibiscusbloemen, theezakjes, suiker en water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
-
2Koelen tot kamertemperatuur (dit duurt ongeveer 30 minuten). Zeef door een fijne zeef in een grote kan en laat afkoelen.
-
3Serveer koud in een theepot van Le Creuset over ijsblokjes met hibiscusthee en extra eetbare bloemen als garnering.
-
4Tip van de Chef: Om te voorkomen dat de thee in smaak verdunt als het over normale ijsblokjes wordt geserveerd, verdubbel het theerecept en giet het in ijsblokvormpjes en vries het in, zo wordt de smaak extra sterk.