Inzicht in inductiekoken
Wat is inductie koken?
Wanneer het inductie-oppervlak in contact komt met voor inductie geschikt kookgerei, produceert het een magnetisch veld dat onmiddellijk warmte genereert op uw kookgerei. Er wordt alleen warmte gegenereerd aan de onderkant van het magnetische kookgerei, waardoor het energiezuinig en veilig is.
Is kookgerei van Le Creuset geschikt voor inductie?
*Uitzondering op onze dubbelzijdige grill in geëmailleerd gietijzer en grote pannenkoekenpan in geëmailleerd gietijzer. Raadpleeg onze informatie over gebruik van warmtebronnen, die we voor ieder product hebben samengesteld.
Wat zijn de voordelen van inductie koken?
Het is sneller en krachtiger dan traditionele gas- of elektrische fornuizen en brengt maaltijden twee keer zo snel aan de kook.
Hoe verhit u uw pan
- 1. Kies een kookplaat van dezelfde grootte als de onderkant van de pan.
- 2. Plaats de pan op laag vuur.
- 3. Voeg olie of boter toe en laat het langzaam opwarmen.
- 4. Als de olie begint te pruttelt, bent u klaar om te koken.
De 6 beste inductietips
1
Kies het juiste formaat. De kookpit mag niet groter zijn dan de pan aangezien dit de warmteprestaties zou verminderen en het creëren van het magnetische veld kan bemoeilijken. Het is geen probleem als de pan groter is dan de kookplaat, maar voor optimale prestaties is het beter om het formaat op elkaar af te stemmen.