Gids voor de beste pannen en potten voor inductiekookplaten
Ontdek de groeiende aantrekkingskracht van inductiekoken, geliefd bij zowel thuiskoks als culinaire professionals. Deze methode maakt gebruik van magnetische stromen om potten, pannen en ander kookgerei rechtstreeks te verwarmen en maximaliseert de efficiëntie, precisie en veiligheid, waardoor het een doorbraak in de culinaire wereld is. Lees verder om te leren hoe onze inductiecompatibele pannen en potten kunnen worden gebruikt voor deze moderne manier van koken.
Waar je aan moet denken wanneer je inductiekookgerei aanschaft
Vraag je je af waar je moet beginnen? Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten wanneer je nieuw kookgerei voor jouw inductiekookplaat aanschaft.
Uniforme bodem
De hele bodem van het kookgerei moet contact maken met de inductiekookplaat. Als een pot of pan vervormd is, kan dit leiden tot slecht contact waardoor de effectiviteit ervan tijdens de inductie verminderd wordt.
Symbool inductiecompatibiliteit
Zoek naar het symbool voor inductiecompatibiliteit op de verpakking van het kookgerei. Ons inductiecompatibele kookgerei is duidelijk gemarkeerd om het selectieproces gemakkelijker te maken.
Magnetische bodem
Controleer of het kookgerei een magnetische bodem heeft door te zien of er een magneet aan blijft hangen. Onze gietijzeren, RVS, anti-aanbak, en Essential Non-Stick Ceramic pannen zijn magnetisch en geschikt voor inductie.
Begin met jouw favoriete maten en stijlen
Begin met de potten, pannen en kookgerei die je het vaakst gebruikt, en overweeg daarbij welke het beste bij jouw kookvoorkeuren past. Zo weet je zeker dat je over essentiële benodigdheden beschikt.
Materialen voor inductiecompatibel kookgerei
Onze potten en pannen voor inductiekookplaten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden duurzame, gelijkmatige warmteverdeling en een breed scala aan opties om aan jouw kookbehoeften te voldoen. Of het nu gaat om gietijzer, RVS, anti-aanbak of Essential Non-Stick Ceramic, je kunt op ons kookgerei vertrouwen voor uitzonderlijk inductiekoken op de kookplaat (en in de oven).
Geëmailleerd gietijzer
Het natuurlijke magnetisme van ons gietijzer maakt het ideaal voor inductiekoken. Vermijd het gebruik van de boosterfunctie.
RVS
Dankzij een magnetische RVS bodem kan ons roestvrij staal worden gebruikt op inductiekookplaten.
4x Sterker Anti-Aanbak
Een magnetische RVS bodem over de hele bodem optimaliseert de inductiecompatibiliteit.
Beste materialen om mee te koken
Ontdek een gevarieerde selectie kookgerei, elk met verschillende voordelen, en ontdek de beste materialen voor jou.
Ontdek het inductiekookgerei dat het beste bij jou past
Ontdek de mogelijkheden van inductiekoken en verhoog jouw culinaire ervaring met ons vertrouwde kookgerei.
Tips voor inductiekoken
Beheers de kunst van het koken op inductiekookplaten. Met deze tips behaal je de beste resultaten voor het onderhouden van jouw kookgerei.

Gebruik de juiste kookplaatmaat
De kookpit mag niet groter zijn dan de pan aangezien dit de warmteprestaties zou verminderen of gewoon niet zou werken. Het is geen probleem als de pan groter is dan de kookplaat, maar voor optimale prestaties is het beter om het formaat op elkaar af te stemmen.

Van oppervlakken tillen
Plaats de pan voorzichtig op de kookplaat en til hem er altijd op en af om krassen op het inductie-oppervlak te voorkomen.

De boostfunctie beperken of vermijden
Gebruik alleen de boostfunctie voor kokend water; we raden echter aan om met een lage tot middelhoge temperatuur te koken, omdat al ons kookgerei is ontworpen om gelijkmatig en effectief te verwarmen. Dit maakt ook het reinigen gemakkelijker.
Inductiecompatibel kookgerei begrijpen
Is het kookgerei van Le Creuset geschikt voor inductiekoken?
Van potten en pannen tot fluitketels en braadpannen, wij bieden verschillend kookgerei dat ontworpen is met inductiecompatibiliteit in gedachten. Om ze gemakkelijk te kunnen identificeren is de verpakking van deze producten’ voorzien van het compatibiliteitssymbool.
Waar moet je op letten bij het kopen van inductiecompatibel kookgerei?
Zorg er allereerst voor dat jouw pan, pot of ander kookgerei magnetisch is, een kenmerk van inductiecompatibiliteit. Kies vervolgens een hoogwaardig materiaal zoals ons geëmailleerd gietijzer, RVS, anti-aanbak of Essential Non-Stick Ceramic kookgerei. Ze zijn vakkundig vervaardigd en vormen een perfecte culinaire investering.
Wat zijn de voordelen van inductiekoken?
Koken op een inductiekookplaat biedt snelle verwarming en koeling dankzij de elektromagnetische energie. Deze methode is efficiënter omdat het magnetische eigenschappen gebruikt om warmte te genereren door kookgerei om te zetten in de warmtebron.
Hoe verhit je een pan op een inductiekookplaat?
Kies de juiste maat kookplaat voor jouw kookgerei. Plaats de pan op laag vuur en voeg olie toe. Laat het langzaam opwarmen, niet meer dan tweederde van de maximale hittestand. Als de olie begint te pruttelen, kun je beginnen met het koken. We raden aan om met een lage tot middelhoge temperatuur te koken en de boostfunctie te vermijden.
Aanbevolen voor jou
Vind meer inspiratie voor al jouw kookavonturen en stel jouw perfecte kookgereiset samen.