Italiaans geïnspireerd panbrood

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 2 uur Binnen 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Italiaans geïnspireerd panbrood
Dit Italiaans geïnspireerd panbrood bereid je in een Le Creuset ronde braadpan. Met een beetje geduld zet je een heerlijk brood op tafel.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 10 g gist
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel honing
  • 5 dl koud water
  • 600-700 g tarwemeel
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verkruimel gist in een kom. Voeg het zout en de honing toe. Voeg het water toe en roer totdat de gist en honing zijn opgelost. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl u roert.
  • 2
    Roer het deeg minstens 10 minuten. Het deeg moet eerder te weinig dan te veel meel bevatten. Het deeg is het makkelijkst te roeren met een keukenmachine met deeghaken of een pollepel.
  • 3
    Leg het deeg in een kom, strooi wat meel erover en bedek met folie. Zet de kom in de koelkast en laat het deeg gedurende 12-15 uur rijzen.
  • 4
    Stel de oven in op 250°C en laat de braadpan erin opwarmen. Als de oven warm is, laat de braadpan nog 15 minuten staan totdat ze echt heet is. Giet het deeg in de hete pan.
  • 5
    Zet de deksel op de pan en doe de pan in de oven. Bak het brood 30 minuten met deksel. Zet daarna de oven terug tot 225°C en haal het deksel van de pan. Strooi wat bloem over het brood en bak het brood 20-25 minuten zonder deksel. Haal de pan uit de oven en doe het brood op een rooster.
  • 6
    Koel het brood op het rooster voor het aansnijden.