- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 100 g chorizo
- 100 g oud brood
- 2 tl knoflookpuree
- 1/2 citroen, enkel zeste
- 2 tl gedroogde gemengde kruiden
- 4 kabeljauwmoten
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
- 150 g trostomaten
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: 200°C / 180°C Hetelucht / Gasstand 6.
-
2Snij de chorizo in kleine blokjes en bak in een hete pan tot de olie vrijkomt. Neem van het vuur en scheur het oude brood in stukken en voeg toe aan de pan. Meng goed tot alle brood de olie heeft opgezogen.
-
3Doe de chorizo, het brood, de knoflookpuree, citroenzeste en de gedroogde kruiden in een keukenmachine en mix tot fijne kruimels.
-
4Leg de kabeljauwmoten op de bakplaat, kruid met een beetje peper en zout en werk af met de chorizokruimels. Zorg ervoor dat ze goed aan de vis vastkleven. Voeg de tomaten toe aan de bakplaat en bak in de oven gedurende 20 à 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de moten.
-
5Serveer met een verse salade of seizoensgroenten en krielaardappelen.