- Vlees
Ingrediёnten
- Kokosolie, om te koken
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1½ el geraspte gember
- 1 kg kippendijen, ontveld en ontbeend, doormidden gesneden | 80 ml kippenbouillon
- 400 g kokosmelk uit blik
- 3 laurierblaadjes
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en afgegoten
- 1 klein bosje boerenkool, stam verwijderd en grof gehakt
- Limoenpartjes, verse koriander en roti, voor erbij
- 10 ml (2 tl) komijnzaad
- 15 ml (1 el) korianderzaad
- 5 ml (1 tl) zwarte peperkorrels
- 15 ml (1 el) maanzaad
- 3/4 tl gemalen kurkuma
- 5 ml (1 tl) garam masala
- ½ tl gedroogde rode chilivlokken
- Zeste van 1 limoen
-
Bereidingswijze
-
1Rooster het komijn- en korianderzaad in een droge pan op middelhoog vuur tot ze beginnen te ruiken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Laat wat afkoelen en doe het in een kruidenmolen. Voeg de peperkorrels en het maanzaad toe. Pulseer tot een fijne mix en schenk deze mix in een kleine mengkom. Voeg de kurkuma, garam masala, chilipeper en limoenzeste toe.
-
2Verhit 1 eetlepel kokosolie in een ronde gietijzeren braadpan van 24 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset. Voeg de uiensnippers toe en bak op middelhoog vuur tot ze gekarameliseerd zijn. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Roer de knoflook en gember erdoorheen en laat nog een minuut of twee bakken.
-
3Voeg de kruidenmix toe aan de uien, samen met nog een el kokosolie. Kook gedurende 1 minuut en blijf roeren om te voorkomen dat de kruiden samenklonteren. Voeg de kip toe en roer om de kip te bedekken met kruiden. Breng op smaak met een beetje zout. Blus af met de bouillon en schraap alle plakkerige stukjes van de bodem van de braadpan.
-
4Voeg de kokosmelk en de laurierblaadjes toe. Leg het deksel er half op en laat ongeveer 35 minuten sudderen. Roer de kikkererwten en boerenkool erdoor en kook nog 5 minuten. Serveer met gestoomde basmati of warme roti, verse koriander en limoenpartjes.