- Vlees
Ingrediёnten
- 30 ml (2 el) olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 kg kipstukken (dijen en poten)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- Een stuk gember van 4 cm (1 el), geraspt
- 1 el patentbloem
- 250 ml (1 cup) kippenbouillon
- 1 rode chilipeper in zijn geheel, in de lengte doorgesneden
- Schil van 1 sinaasappel
- 200 ml versgeperste sinaasappelsap
- 1 el (15 ml) citroensap
- Een vleugje saffraan in 30 ml warm water
- 1 el (15 ml) honing
- 300 g babywortels
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en afgegoten
- 50 g amandelvlokken, geroosterd
- Verse koriander voor de garnering
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm 1 el olie in een Campagnard van 30 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset. Strooi wat zout en peper over de kip. Bak hem aan beide kanten aan tot hij een goudbruine kleur heeft. Haal de kip uit de pan en leg apart.
-
2Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui tot hij glazig is. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Roer de knoflook en gember erdoorheen en laat nog een minuutje bakken. Strooi de bloem eroverheen en roer goed door, zodat alle ui bedekt is. Schenk de bouillon langzaam in de pan. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg de chilipeper, de schil en het sap van de sinaasappel, het citroensap, het saffraanwater en de honing toe.
-
3Doe de kip terug in de pan en doe er ook het eventuele vocht bij dat is achtergebleven op het bord. Doe de deksel op de pan en laat 25 minuten sudderen.
-
4Voeg de worteltjes toe en laat nog eens 20 minuten koken of tot de worteltjes zacht zijn en de kip goed gaar is. Voeg de kikkererwten toe en laat nog eens 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
-
5Leg de kip een paar minuten onder de grill zodat ze een lekker krokant velletje krijgen. Strooi er amandelvlokken en verse koriander overheen.