- Fruit
Ingrediёnten
- 250 ml melk
- 125 ml rozijnen
- 625 ml bloem
- 10 g (15 ml) instant gist
- 40 ml kristalsuiker
- 7 ½ ml zout
- 50 ml gesmolten boter
- 1 groot ei
- 65 ml witte kristalsuiker
- 65 ml water
-
Bereidingswijze
-
1Verhit de melk en laat afkoelen tot lauwwarm.
-
2Giet kokend water over de rozijnen en laat ze voor 10 minuten staan. Giet af en laat afkoelen.
-
3Doe 4/5e van de bloem, de gist, suiker en zout in de kom van een elektrische mixer, voorzien van een platte menghaak. Voeg de lauwe melk, de gesmolten boter en het ei toe. Meng kort tot een ruw, nat deeg.
-
4Schakel over op een deeghaak en voeg in kleine stapjes de resterende bloem toe tot een glad en zacht deeg ontstaat. Kneed gedurende ongeveer 5 minuten. Schep de rozijnen door een eetlepel bloem en voeg ze toe aan het deeg. Meng grondig gedurende 1 minuut.
-
5Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume. Dit duurt ongeveer 1 uur.
-
6Bestrijk de bodem en randen van de Le Creuset Broodpan met boter.
-
7Rol het deeg uit. Vorm het deeg voorzichtig tot een rond brood en plaats dit in de bodem van de Broodpan. Dek af met het deksel en laat rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
-
8Verwarm de oven voor op 250 °C (230 °C hete lucht).
-
9Verlaag de temperatuur van de oven tot 200 °C (190 °C hete lucht) en plaats de Broodpan erin om te bakken. Bak 20 minuten lang, verwijder dan het deksel, zet de oven terug op 180 °C (170 °C hete lucht) en laat het brood nog eens 10-15 minuten bakken tot het bruin is.
-
10Maak het suikerglazuur door de suiker in het water op te lossen en kook vervolgens gedurende 1-2 minuten, zonder te roeren.
-
11Als het brood gebakken is, haal het dan uit de broodoven en bestrijk het brood onmiddellijk met het glazuur. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.