- Chocolade
Ingrediёnten
- 4 middelgrote eieren op kamertemperatuur
- 25 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- 120 ml melk
- Een snufje zout
- 50 g bloem
- 2 afgestreken el cacaopoeder (ongezoet)
- 3 el boter
- Poedersuiker om te bestrooien
- 2 bolletjes vanille-ijs (plaats deze vooraf op een klein bord in de vriezer tot het serveren)
- Vloeibare pure chocoladesaus of gesmolten pure chocolade
- 1 el Geroosterde Kokosvlokken
-
Bereidingswijze
-
1Plaats de Le Creuset hartvormige skillet van 26 cm op het middelste rek van een oven, voorverwarmd tot 220°C.
-
2Klop de eieren, suiker, vanille-extract en melk tot een romig geheel. Roer de bloem, het cacaopoeder en het zout erdoor en blijf kloppen. Laat het pannenkoekenbeslag tijdens het voorverwarmen minstens 10 minuten rusten.
-
3Meng het beslag opnieuw vlak voordat u het toevoegt aan de hete skillet. Smelt de boter in de hete skillet en giet het beslag erin. Draai tijdens het gieten de skillet voorzichtig rond. Wees voorzichtig, want het is erg heet.
-
4Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 5-10 minuten.
-
5Bestrooi met poedersuiker, leg de bol vanille-ijs in het midden op de pannenkoek en versier met de chocoladesaus en kokosvlokken. Dien direct op en geniet.