- Noten & Zaden
Ingrediёnten
- 150 g ongezouten notenmix (cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)
- 30 g havervlokken
- 30 g kokosvlokken
- 30 g zonnebloempitten
- 30 g chiazaad
- 1 el lijnzaad
- 30 g kokosolie
- 1 el honing
- ½ tl gemalen vanille
- ½ tl kaneel
- 1 tl zout
- 30 g sultanarozijnen of fijngesneden gedroogd fruit
- Verse bessen, yoghurt en agavesiroop om op te dienen
- Verse bessen, yoghurt en agavesiroop
-
Bereidingswijze
-
1Hak de notenmix in grove stukjes. Verhit een anti-aanbakpan van Le Creuset en rooster de notenmix, havervlokken, kokosvlokken, zonnebloempitten, het chiazaad en het lijnzaad ongeveer 10 minuten lang al roerend op middelhoog vuur. Voeg de vanille, kaneel en kokosolie toe en bak nog eens 2-3 minuten.
-
2Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede plank of bakvorm en laat ca. 20 minuten afkoelen. Voeg een klein beetje zout toe en meng de sultanarozijnen of het gedroogde fruit erdoor (optioneel). In een luchtdichte pot met schroefdeksel is de geroosterde muesli ongeveer 3 weken houdbaar.
-
3Sorteer ca. 75 g verse bessen per portie (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen etc.), was indien nodig en snijd grote bessen door de helft. Zoet 100-150 g yoghurt met ½ el agavesiroop, schenk in een ontbijtkom van Le Creuset en garneer met de bessen en 50 g krokante muesli. Dien direct op.