Kruidige Perzische garnalenpilav

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Kruidige Perzische garnalenpilav
Dit aromatische rijstgerecht met garnalen is perfect voor een doordeweekse maaltijd en staat in een uurtje op tafel.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g grote zwarte tijgergarnalen, gepeld en zonder het darmkanaal
  • 1 gele ui, geschild en gesneden
  • 50g boter
  • 2-4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 g gerookte paprikapoeder
  • 2.5 g gemalen komijn
  • 2.5 g kaneel, gemalen
  • 2 g gemalen koriander
  • 1.5 g kurkuma
  • 500 g basmatirijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 30 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 200 g bella rosa tomaten
OM TE SERVEREN
  • 50 g geroosterde amandelen
  • Granaatappelpitjes
  • Verse koriander
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voeg een scheutje olijfolie toe aan een steelpan van Le Creuset en plaats deze op een middelhoog vuur. Sauteer de ui tot deze doorschijnend en licht goudbruin is.
  • 2
    Voeg de boter, knoflook en kruiden toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze geurig zijn. Voeg de rijst toe en meng deze goed met de specerijen en uien, en sauteer alles nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en roer. Verlaag de temperatuur tot middelhoog en plaats het deksel op de pan. Laat de rijst ongeveer 20 minuten koken.
  • 3
    Verwijder het deksel en maak de rijst voorzichtig los met een houten lepel. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Om de garnalen te koken, verwarmt u een Le Creuset Chef's Pan of een Povençaalse Hapjespan met anti-aanbaklaag van 28 cm met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, voegt u de garnalen toe. Breng op smaak met zout en een scheutje citroensap.
  • 4
    Voeg in dezelfde pan wat meer olijfolie toe en bak de tomaten totdat de schil net barst en iets goudbruin is. Zodra de garnalen roze zijn, zijn ze gaar.
  • 5
    Voeg de geroosterde amandelen en granaatappelpitjes toe aan de rijst en bedek met de garnalen, verse koriander en de gegrilde tomaten.