- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 500 g grote zwarte tijgergarnalen, gepeld en zonder het darmkanaal
- 1 gele ui, geschild en gesneden
- 50g boter
- 2-4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 g gerookte paprikapoeder
- 2.5 g gemalen komijn
- 2.5 g kaneel, gemalen
- 2 g gemalen koriander
- 1.5 g kurkuma
- 500 g basmatirijst
- 1 liter kippenbouillon
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 30 ml olijfolie
- 1 citroen
- 200 g bella rosa tomaten
- 50 g geroosterde amandelen
- Granaatappelpitjes
- Verse koriander
-
Bereidingswijze
-
1Voeg een scheutje olijfolie toe aan een steelpan van Le Creuset en plaats deze op een middelhoog vuur. Sauteer de ui tot deze doorschijnend en licht goudbruin is.
-
2Voeg de boter, knoflook en kruiden toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze geurig zijn. Voeg de rijst toe en meng deze goed met de specerijen en uien, en sauteer alles nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en roer. Verlaag de temperatuur tot middelhoog en plaats het deksel op de pan. Laat de rijst ongeveer 20 minuten koken.
-
3Verwijder het deksel en maak de rijst voorzichtig los met een houten lepel. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Om de garnalen te koken, verwarmt u een Le Creuset Chef's Pan of een Povençaalse Hapjespan met anti-aanbaklaag van 28 cm met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, voegt u de garnalen toe. Breng op smaak met zout en een scheutje citroensap.
-
4Voeg in dezelfde pan wat meer olijfolie toe en bak de tomaten totdat de schil net barst en iets goudbruin is. Zodra de garnalen roze zijn, zijn ze gaar.
-
5Voeg de geroosterde amandelen en granaatappelpitjes toe aan de rijst en bedek met de garnalen, verse koriander en de gegrilde tomaten.