- Groenten
Ingrediёnten
- 3 hele knoflookbollen
- 750 ml olijfolie
- 500 gram nieuwe aardappelen
- 200 gram babyspinazie
- 6 eieren, licht geklopt
- Een flinke bos peterselie
- Rode peper
- Zeste van 1 citroen
- Een snufje zout
-
Bereidingswijze
-
1Oventemperatuur: 200 °C/180 °C hete lucht, gas op stand 6.
-
2Om de gekonfijte knoflook te maken, scheidt u 3 bollen knoflook in afzonderlijke teentjes, waarbij u de papierachtige schil eromheen laat zitten. Doe ze in een kleine pan met de olie op een zo laag mogelijk vuur. Laat ze een uur lang heel zachtjes koken; zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt. Als u bang bent dat de olie te heet wordt, kunt u het vuur af en toe uitzetten.
-
3Haal na een uur de pan van het vuur, laat volledig afkoelen en giet de inhoud in een schone pot.
-
4Om de frittata te maken, verwarmt u de oven voor op 200 °C/180 °C hete lucht, gas op stand 6. Voeg de aardappelen toe aan de Le Creuset Signature Skillet van 26 cm met 2 el knoflookolie; draai de aardappelen om zodat ze allemaal glinsteren.
-
5Rooster 30-40 minuten in de oven.
-
6Pel ondertussen 10 teentjes gekonfijte knoflook uit hun papierachtige schil.
-
7Zodra de aardappelen goudbruin zijn, haalt u ze uit de oven (zonder de oven uit te zetten) en schudt u de pan, zodat alle aardappelen die kleven aan de bodem van de pan loslaten.
-
8Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur (gebruik een ovenhandschoen of handvat voor skillets en grillpannen; de pan zal erg heet zijn) en voeg de spinazie toe; schep de spinazie om totdat hij zacht begint te worden.
-
9Strooi de knoflookteentjes erover.
-
10Voeg het losgeklopte ei toe; giet het gelijkmatig over de pan en roer voorzichtig om de spinazie en aardappelen te bedekken. Kook een paar minuten op middelhoog vuur en schuif het geheel dan in de oven om te koken tot de frittata net is gestold, maar nog wel een beetje wiebelt.
-
11Maak ondertussen snel de gremolata. Hak de peterselie en rode peper samen fijn, voeg de citroenzeste en een flinke snuf zout toe.
-
12Serveer de frittata in royale plakken met de gremolata om erover te lepelen.