Milde gekonfijte knoflookfrittata met gremolata

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
PORTIES
2-4 2-4
Anna Jones
Milde gekonfijte knoflookfrittata met gremolata
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook in dit gerecht: het is meer dan u nodig hebt, maar het blijft maandenlang goed in de koelkast, en als u alle kruidnagels hebt gebruikt, kan de milde olie eenvoudig worden toegevoegd aan pasta's, pizza's en dressings. Ik gebruik graag een gietijzeren pan; dat zorgt voor een mooie gelijkmatige warmte. Als u wilde knoflook (ook wel daslook) bij de hand hebt, vervang dan de gekonfijte knoflook en spinazie met een paar handenvol blaadjes wilde knoflook en laat deze krimpen zoals u bij spinazie zou doen. – Anna Jones
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 hele knoflookbollen
  • 750 ml olijfolie
  • 500 gram nieuwe aardappelen
  • 200 gram babyspinazie
  • 6 eieren, licht geklopt
  • Een flinke bos peterselie
  • Rode peper
  • Zeste van 1 citroen
  • Een snufje zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Oventemperatuur: 200 °C/180 °C hete lucht, gas op stand 6.
  • 2
    Om de gekonfijte knoflook te maken, scheidt u 3 bollen knoflook in afzonderlijke teentjes, waarbij u de papierachtige schil eromheen laat zitten. Doe ze in een kleine pan met de olie op een zo laag mogelijk vuur. Laat ze een uur lang heel zachtjes koken; zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt. Als u bang bent dat de olie te heet wordt, kunt u het vuur af en toe uitzetten.
  • 3
    Haal na een uur de pan van het vuur, laat volledig afkoelen en giet de inhoud in een schone pot.
  • 4
    Om de frittata te maken, verwarmt u de oven voor op 200 °C/180 °C hete lucht, gas op stand 6. Voeg de aardappelen toe aan de Le Creuset Signature Skillet van 26 cm met 2 el knoflookolie; draai de aardappelen om zodat ze allemaal glinsteren.
  • 5
    Rooster 30-40 minuten in de oven.
  • 6
    Pel ondertussen 10 teentjes gekonfijte knoflook uit hun papierachtige schil.
  • 7
    Zodra de aardappelen goudbruin zijn, haalt u ze uit de oven (zonder de oven uit te zetten) en schudt u de pan, zodat alle aardappelen die kleven aan de bodem van de pan loslaten.
  • 8
    Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur (gebruik een ovenhandschoen of handvat voor skillets en grillpannen; de pan zal erg heet zijn) en voeg de spinazie toe; schep de spinazie om totdat hij zacht begint te worden.
  • 9
    Strooi de knoflookteentjes erover.
  • 10
    Voeg het losgeklopte ei toe; giet het gelijkmatig over de pan en roer voorzichtig om de spinazie en aardappelen te bedekken. Kook een paar minuten op middelhoog vuur en schuif het geheel dan in de oven om te koken tot de frittata net is gestold, maar nog wel een beetje wiebelt.
  • 11
    Maak ondertussen snel de gremolata. Hak de peterselie en rode peper samen fijn, voeg de citroenzeste en een flinke snuf zout toe.
  • 12
    Serveer de frittata in royale plakken met de gremolata om erover te lepelen.