- Bloem
Ingrediёnten
- 2 eieren
- 80 g bloem
- 180 ml melk
- 40 ml witte wijn
- 45 ml olijfolie
- Zout en peper
- 75 g ham in blokjes
- 50 g Emmentaler in blokjes
- 20 g gesmolten boter om in te vetten
- Sour cream of crème fraîche en bieslook voor de garnering
-
Bereidingswijze
-
1Meng de eieren en de bloem in een mengkom door elkaar. Voeg de melk, wijn, olijfolie, zout en peper toe en meng.
-
2Laat 1 uur in de koelkast staan om te rusten.
-
3Verwarm de oven voor op 180°C.
-
4Snijd de ham en kaas in kleine blokjes, elk ongeveer 5 mm dik. Vet een Le Creuset bakvorm voor 20 mini-cannelés licht in en verdeel de blokjes ham en kaas over de bakvorm. Schenk het afgekoelde eimengsel eroverheen.
-
5Zet de bakvorm in de oven en bak 15 minuten.
-
6Bekijk na 20 minuten baktijd de kleur van de cannelés. Als de cannelés nog licht van kleur zijn, verleng de baktijd met een paar minuten. Laat anders de cannelés ongeveer 15 minuten afkoelen in de oven.
-
7Haal de cannelés uit de bakvorm door de bakvorm om te draaien. Garneer de cannelés met sour cream en bieslook.