Ingrediёnten
- 30 ml olijfolie
- 2 kleine uien, geschild en fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- Schil van 1 citroen
- 3 takjes verse tijm
- 500 ml Méthode Cap Classique of mousserende wijn
- 1,5 kg verse mosselen, schoongemaakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse dille, om te garneren
- Vers knapperig brood, om erbij te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Plaats een Le Creuset Signature Campagnard van 30 cm op middelhoog vuur en besprenkel met olijfolie. Fruit de uien tot ze doorschijnend en zacht zijn. Voeg de knoflook, citroenschil en tijm toe en bak nog eens 2 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de mosselen en MCC of mousserende wijn toe.
-
2Plaats het deksel erop en kook 5-8 minuten hoog totdat de mosselen opengaan en een feloranje kleur krijgen. Zet het vuur laag en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus iets indikken en serveer warm, gegarneerd met dille en naast knapperig brood.