Pannenkoeken met kruiden en krokante gebakken eieren

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
6-8 6-8
Pannenkoeken met kruiden en krokante gebakken eieren
Het ultieme pannenkoekenrecept voor het ultieme keukenwerkpaard – onze Signature Skillet. Deze veelzijdige hartige pannenkoeken vul je met allerlei soorten vullingen.
INGREDIЁNTEN
  • Ei
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 130 g patentbloem
  • 4g bakpoeder
  • 1 tl gemalen komijn, geroosterd
  • 2g gemalen koriander, geroosterd
  • 2g witte peper
  • 2g zout
  • 300ml water
  • Een handje verse peterselie, gehakt
  • Een handje verse koriander, gehakt
  • Een handje verse dille, gehakt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Klop de droge ingrediënten samen in een grote mengkom en zet deze opzij.
  • 2
    Doe het water en de kruiden in de kan van een blender en meng ze. Meng het kruidenmengsel door de droge ingrediënten en zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven. Laat het mengsel 5-10 minuten rusten.
  • 3
    Vet een Signature Skillet 26 cm van Le Creuset rijkelijk in. Plaats op middelhoog vuur en giet een pollepel of soeplepel vol beslag in de pan. Zodra er belletjes ontstaan op het oppervlak en het beslag uithardt, maak je de randen van de pannenkoek los met een siliconen spatel van Le Creuset en draai je de pannenkoek om. Bak de andere kant ongeveer 2 minuten. Herhaal dit met het resterende beslag totdat het op is.
  • 4
    Serveer met knapperige gebakken eieren gebakken in harissaboter en bedek met roze ingemaakte uien en verse dille. Warm het lekkerst.
 
Tip van de Chef: Deze pannenkoeken zijn ook heerlijk gevuld met geplette kikkererwten, reepjes appel, veel kruiden en cottage cheese met chili-olie.
 
 
Le Creuset