- Vlees
Ingrediёnten
- 500g varkensgehakt
- 250g ricotta
- 2 theelepels venkelzaad
- Een halve rode ui, gesnipperd
- 60g verse broodkruimels
- 1 geklopt ei
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, in kleine blokjes gesneden
- 2 blikjes van 400g Italiaanse kerstomaten op sap
- 2 theelepels kruiden of gedroogde oregano
- 1 theelepel suiker
-
Bereidingswijze
-
1Om de polpettes te maken, doe het varkensvlees, de ricotta, venkelzaadjes, ui, broodkruimels en ei in een kom en meng goed tot het mengsel glad is. Breng op smaak met zout en peper.
-
2Maak van het mengsel 20 ovaalvormige ballen en plaats het op een dienblad om te koelen. Plaats een Le Creuset 3-Ply RVS 30cm Provençaalse Sauteerpan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Bak de polpettes aan alle 4 de zijden bruin - dit duurt ongeveer 8 minuten. Haal ze uit de pan.
-
3Maak de tomatensaus in dezelfde pan met behulp van de vleessappen. Voeg olie toe aan de pan en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de uien toe en kook voorzichtig met het deksel erop tot deze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. De uien mogen niet kleuren.
-
4Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten. Voeg nu de blikken tomaten, kruiden en suiker toe. Kook 20 minuten zonder deksel totdat de saus iets dikker wordt
-
5Breng op smaak met zout en peper. De saus kan een week in een schoon, glazen bakje in de koelkast worden bewaard of kan in kleinere porties worden ingevroren.