Ruby en Kardemompudding

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Ruby en Kardemompudding
Geniet van luxueuze eenvoud bij het maken van een heerlijke pudding. Het is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook perfect om voor te bereiden als je vrienden over de vloer krijgt.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 360 ml room
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 6 kardemompeulen, geplet
  • 3 eidooiers van grote scharreleieren
  • Een snufje zout
  • 90 g ruby chocolade, fijngehakt (zie Tip van de chef voor alternatief)
  • Meringue-stukjes, om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe room, suiker, vanille-extract en kardemom in een middelgrote steelpan. Plaats op middelhoog vuur en roer door totdat alle suiker is opgelost. Laat 10 minuten intrekken en lichtjes afkoelen.
  • 2
    Scheid ondertussen de eieren en plaats de dooiers in een middelgrote kom. Klop ze en zeef de room in de eieren, klop goed door. Voeg een snufje zout toe en giet het mengsel terug in een steelpan. Kook op middelhoog vuur, roer constant tot het iets dikker is en de rauwe eismaak is verdwenen.
  • 3
    Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot alle chocolade gesmolten is.
  • 4
    Verdeel de pudding over vier La Collection Petits Fours Mini Ramekins en zet ze een nacht in de koelkast. Serveer gekoeld met meringuescherven als garnering.
  • 5
    Gebruik het eiwit voor de meringuescherven.
 
Tip van de chef: In plaats van ruby chocolade kun je witte chocolade en voedingskleurstoffen op poeder- of oliebasis gebruiken voor de poederroze kleur.
 
 
Le Creuset