Salade niçoise met zalm op een nieuwe manier

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Salade niçoise met zalm op een nieuwe manier
Een nieuwe versie van een klassieke Franse salade. Gebakken zalm op een bedje van spinazie met zoete aardappel, doperwtjes en een pittige honing-mosterdvinaigrette.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 400 g zalmfilet
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 200 g babyspinazie, gewassen
  • 100 g doperwtjes, geblancheerd en afgekoeld
  • 2 zoete aardappels met oranje schil, in dikke plakken en goudbruin gaar gebakken
  • 4 halfzachtgekookte eieren
  • 100 g sperziebonen, geblancheerd en afgekoeld
Voor de dressing:
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 125 ml olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe voor de dressing alle ingrediënten in een pot en schud goed door elkaar om ze te mengen.
  • 2
    Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan met geharde anti-aanbaklaag en doe wat zout en peper op de huidkant van de zalm. Bak de zalm met de huid naar beneden. Draai deze om wanneer hij los komt van de pan. Bak nog eens 4 tot 5 minuten of zoals u hem lekker vindt.
  • 3
    Meng de groenten door elkaar in de Le Creuset Serveerschaal van 24 cm en doe er de zalm in stukjes doorheen en meng daarna de dressing erdoor. Breng op smaak met zout en peper.