- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- Koude „Risengrød“ rijstepap, volgens traditioneel recept {Link to r0000000001556}
- 250 g hele amandelen
- 500 ml slagroom
- 1 à 2 vanillestokjes
- 2 el poedersuiker
- Kersenjam, als garnering
-
Bereidingswijze
-
1De rijstepap voor dit dessert wordt een dag op van te voren klaargemaakt, volgens het recept voor “Risengrød” {Link to r0000000001556 } en een nacht in de koelkast bewaard. Zo kan de rijstpap volledig opstijven.
-
2Breng wat water aan de kook. Doe dan de hele amandelen in een kom en bedek ze volledig met het kokende water. Giet de amandelen na 2 minuten af en laat ze schrikken onder koud water.
-
3Pel de amandelen en hak ze grof. Laat één amandel heel!
-
4Klop vervolgens de slagroom op en meng voorzichtig door de rijstepap.
-
5Snijd de vanillestokjes open, haal de zaadjes eruit en meng met de poedersuiker. Roer daarna door de rijstepap.
-
6Meng tot slot de amandelen samen met de hele amandel door de rijstepap en bewaar de “Risalamande” in de koelkast.
-
7Serveer samen met warme kersenjam. Bon Appétit!