- Bloem
Ingrediёnten
- 600 g tarwebloem (type 550)
- 14 g zout
- 1/2 tl droge gist
- 400 ml lauwwarm water
- Sesamzaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Meng in een grote kom de bloem met het zout en de gist. Voeg het water toe, roer met een houten lepel door de bloem en kneed met uw handen tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het ongeveer 18 uur lang op kamertemperatuur rijzen.
-
2Bestuif het werkoppervlak royaal met bloem. Bestuif het brooddeeg vervolgens met een beetje bloem en kneed het twee keer. Vouw twee keer naar binnen. Draai het deeg voorzichtig om het uit te rekken en tot een krul te vormen. Breng de uiteinden bij elkaar. Besprenkel de broodkrul met een beetje lauw water.
-
3Bestrooi met sesamzaadjes, leg in de broodvorm en laat afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen.
-
4Verwarm de oven voor op 250°C. Bak het brood 35 minuten lang in de Le Creuset Broodpan (met het deksel erop). Verwijder vervolgens het deksel en bak onafgedekt nog 8-10 minuten. Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rooster.