- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- Olijfolie, om te besprenkelen
- 3 sjalotten of kleine rode uien, geschild en in vieren gesneden
- 5 ml chilipasta
- 70 g tomatenpuree
- 10-15 g gerookte paprikapoeder
- 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- 2x 400 g cherrytomaatjes uit blik
- 1 liter kippenbouillon
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 6 x 100 g heek (zonder huid) of andere geschikte witvis
- Sap en geraspte schil van 2 limoenen, plus extra om te serveren
- Verse koriander, om te serveren
- Geroosterde tortilla wraps
-
Bereidingswijze
-
1" Verwarm een Le Creuset Ronde Signature Braadpan met olijfolie op een matig vuur. Fruit de sjalotten tot ze goudbruin zijn. Voeg de chilipasta en het paprikapoeder toe en bak tot deze geurig zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten in blik en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten sudderen. Breng op smaak.
-
2Kruid de heekporties en laat ze voorzichtig in de sudderende soep vallen. Kook 5 minuten totdat de vis net gaar is. Zet het vuur uit, breng op smaak en maak de soep af met het sap en de geraspte limoenen. Serveer onmiddellijk in Le Creuset Ontbijtkommen met geroosterde tortilla wraps en koriander.