- Vlees
Ingrediёnten
- 1 x 600g T-bone-biefstuk, op kamertemperatuur
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie, om te besprenkelen
- 100 g boter
- 8-10 tenen zwarte knoflook
- Een paar takjes rozemarijn, fijngehakt
- 120 g fijne sperziebonen, geblancheerd
- 10 g geroosterde pijnboompitten
- Mosterd
-
Bereidingswijze
-
1Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Kruid aan beide kanten met zeezout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie.
-
2Zet een Le Creuset Signature Koekenpan van 28 cm op hoog vuur. Houd de biefstuk vast met een tang en plaats de vette kant direct op de hete pan voor een goudbruine kleur. Bak de biefstuk aan beide kanten naar wens.
-
3Voeg de boter en de gesneden zwarte knoflook toe aan de pan. Bedruip de biefstuk continu met de schuimende hete boter voor de ultieme smaak én een knapperig korstje. Haal de biefstuk uit de pan om te rusten.
-
4Schep de geblancheerde bonen om in de warme gearomatiseerde boter. Haal ze uit de pan en doe ze in een serveerschaal, breng op smaak en garneer met geroosterde pijnboompitten.
-
5Snijd de biefstuk en bedek de plakken met de resterende boter en zwarte knoflook.
-
6Tip: Zwarte knoflook wordt gefermenteerd en gerijpt. Het heeft een zeer kenmerkende zoet-hartige smaak die een extra laag umami toevoegt aan uw voltooide gerecht.