T-bone met zwarte knoflookboter en fijne sperziebonen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
1-2 1-2
T-bone met zwarte knoflookboter en fijne sperziebonen
Moeiteloze culinaire gastvrijheid op zijn best: dit gerecht ziet er net zo goed uit als het smaakt. Serveer het ingesmeerd met een onweerstaanbare zwarte knoflookboter.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 x 600g T-bone-biefstuk, op kamertemperatuur
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie, om te besprenkelen
  • 100 g boter
  • 8-10 tenen zwarte knoflook
  • Een paar takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 120 g fijne sperziebonen, geblancheerd
  • 10 g geroosterde pijnboompitten
Voor erbij
  • Mosterd
  • Bereidingswijze

  • 1
    Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Kruid aan beide kanten met zeezout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie.
  • 2
    Zet een Le Creuset Signature Koekenpan van 28 cm op hoog vuur. Houd de biefstuk vast met een tang en plaats de vette kant direct op de hete pan voor een goudbruine kleur. Bak de biefstuk aan beide kanten naar wens.
  • 3
    Voeg de boter en de gesneden zwarte knoflook toe aan de pan. Bedruip de biefstuk continu met de schuimende hete boter voor de ultieme smaak én een knapperig korstje. Haal de biefstuk uit de pan om te rusten.
  • 4
    Schep de geblancheerde bonen om in de warme gearomatiseerde boter. Haal ze uit de pan en doe ze in een serveerschaal, breng op smaak en garneer met geroosterde pijnboompitten.
  • 5
    Snijd de biefstuk en bedek de plakken met de resterende boter en zwarte knoflook.
  • 6
    Tip: Zwarte knoflook wordt gefermenteerd en gerijpt. Het heeft een zeer kenmerkende zoet-hartige smaak die een extra laag umami toevoegt aan uw voltooide gerecht.