- Groenten
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 4 avocado's gehalveerd zonder schil
- 4 kroppen Romaine sla of bindsla, gehalveerd
- 125 ml crème fraîche
- Sap en geraspte schil van 1 citroen
- Zout en zwarte peper
- Knapperige croutons en gebakken chorizo om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm een Le Creuset 32 cm Tradition Rechthoekige Grill met een scheutje olijflolie op een middelhoog vuur. Besrprenkel de avocado's en de sla met olijfolie en grill deze in porties, enkel aan de gesneden zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
-
2Doe de crème fraîche in een kom en klop het citroensap, de geraspte schil en de kruiden erdoorheen. Maak de dressing vloeibaarder met een scheutje koud water.
-
3Leg de kroppen sla en avocado's in Le Creuset pastakommen en besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk met knapperige croutons en optioneel de gebakken pittige chorizo.