Koken en onderhoud

De kunst van koken met tajine

Langzaam garen op Marokkaanse wijze in een gietijzeren tajine van Le Creuset, voor maximale smaak en minimale moeite.

Wat is een tajine eigenlijk?

Een tajine is afkomstig uit Marokko en is een traditionele, kegelvormige pot die wordt gebruikt voor het langzaam garen van smaakvolle, malse gerechten, ook wel ‘tajines’ genoemd.

Een Le Creuset tajine is een éénpanswonder waar u mee stooft, slowcookt en een compleet feestmaal serveert. De gietijzeren basis is perfect voor het bruinen van uw vlees, het gebruiken van laagjes voor al uw ingrediënten en het gelijkmatig verdelen van de warmte. De koele wanden van het aardewerken deksel condenseren vloeistof en laten het terug druppelen in de pan - u hoeft dus maar een heel klein scheutje water aan het gerecht toe te voegen.

Zodra het klaar is om te serveren, brengt u uw tajine naar de tafel en kan het feest beginnen!
Shop nu

Vind uw tajine

 

Wat maakt koken met een tajine zo geweldig?

Minder moeite. Minder knoeien.

Het is een éénpanswonder - gebruik die van u voor koken en opdienen.

Gezondere maaltijden

Het condensatieproces houdt voedingsstoffen vast.

Marokkaanse inspiratie

Ontdek nieuwe smaken, waaronder traditionele kruiden.

Maximale smaak

Langzaam garen in een tajine is de kortste weg naar echte smaken.
Image without a name
 

Toptips om uw tajine-techniek te perfectioneren

1

Stoven, als het kan
Voor de smakelijkste resultaten bruint u uw vlees in de gietijzeren schaal voordat u begint. Weinig tijd? Geen probleem. U kunt deze stap gewoon overslaan.

2

Laag op laag
Uw tajine is een kookpan en een serveerschaal, dus leg de ingrediënten als een kunstwerkje in de pan voor een ​​opvallend en aantrekkelijk middelpunt op tafel.

3

Gebruik een beetje water
Het slimme conische deksel condenseert stoom en laat dit terug lopen in de pan, zodat u maar een klein beetje water nodig heeft. Zorg ervoor dat er altijd een beetje in zit.

4

Niet spieken
Als uw eten langzaam aan het garen is, laat u dan niet verleiden om de deksel op te tillen om even te kijken. Doe dit alleen op het laatste moment, om er zeker van te zijn dat het vocht in de pan blijft.

5

Laat het inkoken
Te veel water toegevoegd? Wacht tot uw tajine is gegaard en laat de ‘saus’ inkoken op de kookplaat, voordat u het eten serveert.

6

Neem de tijd
Dit is slow food op zijn best, dus oefen de kunst van het geduld. Begin altijd op een lage stand en hanteer van begin tot eind een gematigde temperatuur.
 

Maak het warm

Goed nieuws: u kunt de tajine van Le Creuset op elk type kookplaat gebruiken, inclusief keramisch, gas, elektrisch en inductie. De gietijzeren basis is ook geschikt voor gebruik in de oven.
Meer weten

Keramische kookplaat

Gaskookplaat

Elektrische kookplaat

Inductiekookplaat

Oven

Grill
 

Vind uw favoriete recepten

Probeer verschillende slow-cook recepten zoals ragouts, stoofschotels, gestoomde gerechten of desserts. Hier zijn een paar ideeën waarmee u aan de slag