- Vlees
Ingrediёnten
- 500 g varkensworst
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels gehakte gember
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 1 el sojasaus
- 2 tl honing
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 2/3 kopjes teriyakisaus
- Olijfolie
- Basmatirijst of rijstnoedels
- Dungesneden lente-uitjes
- Chili
- Gestoomde en gepelde edamamebonen
- Gestoomde Paksoi
- Geroosterde sesamzaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Om de gehaktballen te maken, duw het gehakt uit het velletje (het velletje kan weggegooid worden). Doe het gehakt in een grote kom, samen met de knoflook, gember, chili, sojasaus, honing en lente-uitjes. Mix om het samen te mengen. Rol tot 30 middelgrote gehaktballetjes. Tip: met vochtige handen is het makkelijker de balletjes te rollen én om ze netjes te houden. Leg opzij op een rekje.
-
2Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature Campagnard van 30 cm op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 delen, elk 6-8 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Giet de teriyakisaus in de campagnard en gooi de gehaktballen erdoorheen. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken tot het licht plakkerig is.
-
3Serveer met rijst of noedels, geroosterde sesamzaadjes, chili, koriander, paksoi, edamamebonen en lente-uitjes.