Teriyaki-stijl sticky varkensgehaktballetjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Teriyaki-stijl sticky varkensgehaktballetjes
Heerlijk, sticky, hartig en zoet tegelijk, dit recept voldoet aan alle eisen voor een spontaan midweeks diner. Het ideale is dat het een eenpanswonder is, zodat je al die glorieuze gelaagde smaak van begin tot eind kunt behouden.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g varkensworst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2/3 kopjes teriyakisaus
  • Olijfolie
Voor erbij
  • Basmatirijst of rijstnoedels
  • Dungesneden lente-uitjes
  • Chili
  • Gestoomde en gepelde edamamebonen
  • Gestoomde Paksoi
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de gehaktballen te maken, duw het gehakt uit het velletje (het velletje kan weggegooid worden). Doe het gehakt in een grote kom, samen met de knoflook, gember, chili, sojasaus, honing en lente-uitjes. Mix om het samen te mengen. Rol tot 30 middelgrote gehaktballetjes. Tip: met vochtige handen is het makkelijker de balletjes te rollen én om ze netjes te houden. Leg opzij op een rekje.
  • 2
    Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature Campagnard van 30 cm op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 delen, elk 6-8 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Giet de teriyakisaus in de campagnard en gooi de gehaktballen erdoorheen. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken tot het licht plakkerig is.
  • 3
    Serveer met rijst of noedels, geroosterde sesamzaadjes, chili, koriander, paksoi, edamamebonen en lente-uitjes.