Thaise groene curry

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Thaise groene curry
Fris, geurig en snel te bereiden. Deze exotische, groenterijke curry is een eenvoudige doordeweekse maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 600 gram kipfilet
  • 2-3 el vissaus
  • 2 el plantaardige olie
  • 3 aubergines
  • 6 kaffir limoenblaadjes
  • 16 Thaise basilicumblaadjes
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 2-3 el groene currypasta
  • 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl verse gember, fijn geraspt
  • 1 el fijngehakt citroengras
  • 200 gram sugarsnaps, gehalveerd
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • Zout
  • 1 snufje suiker
  • Sap van 1/2 limoen, naar smaak
  • Gestoomde jasmijnrijst
  • Geroosterde cashewnoten, gehakt
  • Verse koriander
  • Bereidingswijze

  • 1
    Begin met het grondig wassen van de kip; dep droog en snijd in fijne reepjes. Doe de kip in een kom met vissaus en meng goed door elkaar. Laat 15 minuten marineren.
  • 2
    Was ondertussen de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd de aubergines in dunne plakjes.
  • 3
    Was de limoenblaadjes, verwijder de steeltjes en bladnerven en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes. Was de Thaise basilicum en pluk de blaadjes.
  • 4
    Verhit de olie in de Le Creuset Signature Ronde Braadpan op middelhoog vuur. Braad de kip kort aan alle kanten aan, haal uit de pan en zet opzij.
  • 5
    Scheid de kokosroom (het vaste deel van de kokosmelk) met een lepel van de melk, doe in de braadpan en warm op. Voeg de currypasta, knoflook, gember en het fijngehakte citroengras toe en roerbak alles 2 à 3 minuten.
  • 6
    Voeg de fijngehakte limoenblaadjes, aubergineplakjes en sugarsnaps toe en giet de resterende kokosmelk en de kippenbouillon erbij. Laat 5 minuten sudderen, voeg dan de kip toe en kook het geheel nog 3-5 minuten.
  • 7
    Breng de saus opnieuw op smaak met zout, suiker en limoensap. Roer tot slot de Thaise basilicum erdoor.
  • 8
    Bestrooi de groene Thaise curry met gehakte koriander en cashewnoten en serveer met jasmijnrijst.