- Groenten
Ingrediёnten
- 600 gram kipfilet
- 2-3 el vissaus
- 2 el plantaardige olie
- 3 aubergines
- 6 kaffir limoenblaadjes
- 16 Thaise basilicumblaadjes
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 2-3 el groene currypasta
- 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tl verse gember, fijn geraspt
- 1 el fijngehakt citroengras
- 200 gram sugarsnaps, gehalveerd
- 250 ml kippen- of groentebouillon
- Zout
- 1 snufje suiker
- Sap van 1/2 limoen, naar smaak
- Gestoomde jasmijnrijst
- Geroosterde cashewnoten, gehakt
- Verse koriander
-
Bereidingswijze
-
1Begin met het grondig wassen van de kip; dep droog en snijd in fijne reepjes. Doe de kip in een kom met vissaus en meng goed door elkaar. Laat 15 minuten marineren.
-
2Was ondertussen de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd de aubergines in dunne plakjes.
-
3Was de limoenblaadjes, verwijder de steeltjes en bladnerven en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes. Was de Thaise basilicum en pluk de blaadjes.
-
4Verhit de olie in de Le Creuset Signature Ronde Braadpan op middelhoog vuur. Braad de kip kort aan alle kanten aan, haal uit de pan en zet opzij.
-
5Scheid de kokosroom (het vaste deel van de kokosmelk) met een lepel van de melk, doe in de braadpan en warm op. Voeg de currypasta, knoflook, gember en het fijngehakte citroengras toe en roerbak alles 2 à 3 minuten.
-
6Voeg de fijngehakte limoenblaadjes, aubergineplakjes en sugarsnaps toe en giet de resterende kokosmelk en de kippenbouillon erbij. Laat 5 minuten sudderen, voeg dan de kip toe en kook het geheel nog 3-5 minuten.
-
7Breng de saus opnieuw op smaak met zout, suiker en limoensap. Roer tot slot de Thaise basilicum erdoor.
-
8Bestrooi de groene Thaise curry met gehakte koriander en cashewnoten en serveer met jasmijnrijst.