Tonijn dichtgeschroeid met Dukkah, Pesto en Sour Cream

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Tonijn dichtgeschroeid met Dukkah, Pesto en Sour Cream
Dit recept is perfect voor etentjes in de zomer, omdat de dukkah-korst zowel smaak als textuur bevat en prachtig past bij de levendige pesto van lente-ui. Heerlijk geserveerd met zoete aardappelfrietjes.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de tonijn met dukkah-korst
  • 2 tonijnsteaks
  • 119 g dukkah kruiden (uit de winkel)
  • 30 ml olijfolie
  • Zeezout
Voor de pesto van lente-ui
  • 15 g peterselie, grof gehakt
  • 3 of 4 lente-uitjes, grof gehakt
  • Sap en geraspte schil van 1 kleine citroen
  • 30 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • Zeezout en zwarte peper
  • 45 ml olie
Voor erbij
  • Sour Cream
  • Minikomkommers, in dunne plakjes
  • Ingelegde rode uien
  • Micro leaves (bijv. tuinkers) om te garneren (optioneel)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe voor de pesto de peterselie, lente-uitjes, citroenschil, Parmezaanse kaas, een flinke snuf zout en een royale hoeveelheid peper in een keukenmachine en pulseer een paar keer om fijn te hakken. Voeg de olie toe en meng tot een mooi geheel. Doe het in een kom en roer het citroensap erdoor.
  • 2
    Voor de tonijnsteak, dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier. Verhit een vierkante grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met olijfolie en zeezout en schroei 1-2 minuten aan elke kant. Laat 2 minuten rusten voordat u ze dun snijdt. Rooster de dukkah in een droge pan tot deze geurig is, haal hem uit het vuur en voeg 2 – 3 eetlepels olijfolie toe. Snijd de tonijn en serveer met dotjes sour cream, gesneden komkommers en ingemaakte uien, besprenkeld met de pesto en geroosterd met dukkah om te serveren.