Traditionele cannelé uit Bordeaux

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
+10 +10
Traditionele cannelé uit Bordeaux
De cannelé, een favoriet onder wereldwijde liefhebbers van Franse gastronomie, is een zachte Franse delicatesse met een hart van custardpudding en een rijke amberkleurige korst.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje, geschraapt
  • 125 g bloem
  • 250 g witte suiker
  • 3 eidooiers
  • 60 ml donkere rum
  • Boter of anti-aanbakspray, om in te vetten
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng de melk aan de kook met de geschraapte vanillezaadjes. Dek af en laat afkoelen.
  • 2
    Meng de bloem en de suiker in een kom en giet vervolgens de afgekoelde melk erbij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de donkere rum toe. Zeef en zet voor 12 tot 24 uur in de koelkast.
  • 3
    Haal het mengsel de volgende dag 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm rijkelijk in met boter en giet het mengsel erin, waarbij u de cups tot ¾ vult.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 240 °C.
  • 5
    Bak 10 minuten lang op 240 °C en bak vervolgens 60 minuten lang op 180 °C.
  • 6
    Controleer de kleur van de cannelés aan het einde van de baktijd. Als ze nog steeds licht van kleur zijn, bak dan nog eens 5 minuten.
  • 7
    Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Verwijder de cannelés als ze zijn afgekoeld en genieten maar!
  • 8
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.