- Bloem
Ingrediёnten
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje, geschraapt
- 125 g bloem
- 250 g witte suiker
- 3 eidooiers
- 60 ml donkere rum
- Boter of anti-aanbakspray, om in te vetten
-
Bereidingswijze
-
1Breng de melk aan de kook met de geschraapte vanillezaadjes. Dek af en laat afkoelen.
-
2Meng de bloem en de suiker in een kom en giet vervolgens de afgekoelde melk erbij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de donkere rum toe. Zeef en zet voor 12 tot 24 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel de volgende dag 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm rijkelijk in met boter en giet het mengsel erin, waarbij u de cups tot ¾ vult.
-
4Verwarm de oven voor op 240 °C.
-
5Bak 10 minuten lang op 240 °C en bak vervolgens 60 minuten lang op 180 °C.
-
6Controleer de kleur van de cannelés aan het einde van de baktijd. Als ze nog steeds licht van kleur zijn, bak dan nog eens 5 minuten.
-
7Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Verwijder de cannelés als ze zijn afgekoeld en genieten maar!
-
8Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.