Veganistische Winter Groentesoep

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Veganistische Winter Groentesoep
Maak deze soep in grote hoeveelheden en vries het in voor drukke dagen, wetende dat er een verwarmende voedzame maaltijd thuis op u wacht. Het is geweldig voor een winterse reset en de perfecte manier om al uw groenten binnen te krijgen.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 30 ml kokosolie
  • 2 prei, gewassen en gehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 480 g diepvrieserwten
  • 400 g babyspinazie
  • 1 liter groentebouillon
  • ½ kopje (een handje) vers gehakte peterselie
  • ½ kopje (een handje) vers gehakte koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie en erwtenscheuten, om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm een Le Creuset Signature ronde braadpan of marmite van 26 cm op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Voeg de prei toe zodra de olie gesmolten is en bak tot deze doorschijnend is. Voeg de knoflook toe en fruit in 1 minuut geurend gaar. Voeg de bevroren erwten en babyspinazie toe en meng goed.
  • 2
    Voeg de bouillon toe en plaats het deksel op uw braadpan. Laat 5 minuten stomen. Verwijder het deksel en breng goed op smaak. Voeg de kruiden toe en giet de soep in een blender. Meng tot een glad geheel. Giet de soep vervolgens in een schone braadpan en zet op middelhoog vuur. Klop de kokosmelk erdoor en breng op smaak.
  • 3
    Serveer met een scheutje olijfolie en erwtenscheuten (pea shoots). Dit recept is ook heerlijk met zuurdesemcrackers.