Ingrediёnten
- 30 ml kokosolie
- 2 prei, gewassen en gehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 480 g diepvrieserwten
- 400 g babyspinazie
- 1 liter groentebouillon
- ½ kopje (een handje) vers gehakte peterselie
- ½ kopje (een handje) vers gehakte koriander
- 400 ml kokosmelk
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie en erwtenscheuten, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm een Le Creuset Signature ronde braadpan of marmite van 26 cm op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Voeg de prei toe zodra de olie gesmolten is en bak tot deze doorschijnend is. Voeg de knoflook toe en fruit in 1 minuut geurend gaar. Voeg de bevroren erwten en babyspinazie toe en meng goed.
-
2Voeg de bouillon toe en plaats het deksel op uw braadpan. Laat 5 minuten stomen. Verwijder het deksel en breng goed op smaak. Voeg de kruiden toe en giet de soep in een blender. Meng tot een glad geheel. Giet de soep vervolgens in een schone braadpan en zet op middelhoog vuur. Klop de kokosmelk erdoor en breng op smaak.
-
3Serveer met een scheutje olijfolie en erwtenscheuten (pea shoots). Dit recept is ook heerlijk met zuurdesemcrackers.