- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 2 el verse oregano, fijngehakt
- 2 el wit sesamzaad
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zout
- 1/4 tl chilivlokken
- 2 el olijfolie
- 2 citroenen
- 600 à 700 g zwaardvis
- Houten of bamboeprikkers
-
Bereidingswijze
-
1Meng de oregano, het sesamzaad, de komijn, het zout en de chilivlokken in een kom en voeg de olijfolie toe.
-
2Was de citroenen met warm water en snij ze in heel dunne schijfjes. Dep de zwaardvis droog en snij in lange, hapklare stukken. Prik de zwaardvisblokjes en de citroenschijfjes om en om op twee satéstokjes en bestrijk ze gelijkmatig met de specerijenolie.
-
3Warm eerst de Le Creuset grillpan op laag vuur, bestrijk dan de ribbels van de pan met wat olie met behulp van een (siliconen) borstel of wat keukenpapier. Zet het vuur hoger, doe de satéstokjes in de pan en bak ze gedurende 2 à 3 minuten. Draai het vuur zachter en bak nog eens 2 à 3 minuten.