Vis Kebabs

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Vis Kebabs
Een heerlijk alternatief voor een vleeskebab, dit is een heerlijk zomers gerecht voor op de BBQ. Geïnspireerd door de mix van smaken waar Turkije beroemd om is, gebruik een vlezige vis zoals zwaardvis of tonijn en rijg deze aan spiesjes voor het grillen op onze gietijzeren grill.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 2 el wit sesamzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • 600 à 700 g zwaardvis
  • Houten of bamboeprikkers
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de oregano, het sesamzaad, de komijn, het zout en de chilivlokken in een kom en voeg de olijfolie toe.
  • 2
    Was de citroenen met warm water en snij ze in heel dunne schijfjes. Dep de zwaardvis droog en snij in lange, hapklare stukken. Prik de zwaardvisblokjes en de citroenschijfjes om en om op twee satéstokjes en bestrijk ze gelijkmatig met de specerijenolie.
  • 3
    Warm eerst de Le Creuset grillpan op laag vuur, bestrijk dan de ribbels van de pan met wat olie met behulp van een (siliconen) borstel of wat keukenpapier. Zet het vuur hoger, doe de satéstokjes in de pan en bak ze gedurende 2 à 3 minuten. Draai het vuur zachter en bak nog eens 2 à 3 minuten.