- Chocolade
Ingrediёnten
- 200 g witte chocolade
- 50 g slagroom
- 30 g ongezouten boter, in blokjes
- Naar keuze 1 el rum of sinaasappellikeur
- Suikerhagelslag
- Gedroogde kokosnoot
- Witte chocoladevlokken, gehakt
- Gehakte noten (naar keuze)
- Poedersuiker (naar keuze)
-
Bereidingswijze
-
1Hak eerst de chocolade en de boter in kleine stukjes.
-
2Kook de room, neem van het vuur, voeg de gehakte chocolade en de boter toe en roer tot alles is gesmolten. Laat het roommengsel wat afkoelen en voeg dan de sinaasappellikeur toe.
-
3Plaats het mengsel in de koelkast tot de volgende dag.
-
4Draai nu de truffelmengsel tot kleine balletjes (ongeveer 2,5 cm diameter) en rol ze in kokosschilfers, chocoladeschilfers, gehakte noten of poedersuiker. Mix en match de smaken om verschillende soorten truffels te creëren.
-
5Het truffelmengsel zal snel opwarmen en aan de handen blijven plakken. Vorm de balletjes snel en spoel je handen tussendoor met koud water.
-
6Wanneer ze klaar zijn, dien ze op in een hartvormige Le Creuset ramekin.