Wat is het beste kookgerei?
Terwijl je door ons volledig productassortiment bladert, vraag je jezelf misschien af: welk kookgerei is nu echt het beste?
We bieden een verscheidenheid aan kookgerei zoals geëmailleerd gietijzer, anti-aanbak, rvs, aardewerk, metalen bakgerei met anti-aanbaklaag - elk met zijn unieke voordelen - en niet te vergeten onze essentiële siliconen accessoires.
In plaats van te zoeken naar het beste materiaal, draait het allemaal om het vinden van de beste keukenpannen of -potten die bij jouw persoonlijke kookstijl passen.
Onze uitgebreide gids helpt je een weloverwogen beslissing te nemen en jouw kookervaring te verbeteren.
Onze materialen voor kookgerei in één oogopslag
Voordelen van het gebruik van gietijzer
Ons geëmailleerde gietijzeren kookgerei wordt sinds 1925 in Frankrijk geproduceerd en biedt nieuwe en ervaren thuiskoks verschillende voordelen in de keuken. Het is verkrijgbaar in een reeks kleuren voor elk keukendecor.
- Belangrijkste voordeel: Uitstekende warmteretentie en -distributie.
- Het beste voor: Stoof- of éénpansgerechten, braden, smoren of bakken (licht glazuur aan de binnenkant); bakken en dichtschroeien (zwart glazuur aan de binnenkant)
- Warmtebron: Alle kookplaten en ovenbestendig tot 260°C (voor producten met roestvrijstalen knoppen)
- Gebruik van oliën/vetten: Ja
- Reinigen: Vaatwasmachinebestendig, maar handwas aanbevolen in combinatie met het gebruik van onze pannenreiniger
- Garantie: Levenslang
Voordelen van het gebruik van rvs
3-laags rvs verwarmt zeer snel en gelijkmatig en is perfect voor dagelijks koken, van aanbraden tot blancheren of ondiep frituren. Het is verkrijgbaar in niet-gecoate kookgerei en pannen met een anti-aanbaklaag, waardoor ze nog veelzijdiger en essentiëler zijn.
- Belangrijkste voordeel: Snelle opwarming, reageert snel op temperatuuraanpassingen
- Het beste voor: Braden, bakken, braden, sauzen inkoken
- Warmtebron: Alle kookplaten en ovenbestendig tot 260°C
- Gebruik van oliën/vetten: Ja voor ongecoate pannen; weinig tot geen vet/olie voor gecoate pannen
- Reinigen: Vaatwasserbestendig
- Garantie: Levenslang
Voordelen van het gebruik van een anti-aanbaklaag
Ons geharde kookgerei met anti-aanbaklaag is gemaakt van aluminium en is een uitstekende keuze voor beginnende koks en degenen die de voorkeur geven aan koken met een lager vetgehalte. Zelfs delicate ingrediënten blijven niet plakken, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent wordt.
- Belangrijkste voordeel: Gezonder koken en laat voedsel gemakkelijk los
- Het beste voor: Delicate en fijne ingrediënten zoals vis-, ei- of bloemgerechten
- Warmtebron: Alle kookplaten en ovenbestendig tot 260°C
- Gebruik van oliën/vetten: Weinig tot geen vet/olie nodig
- Reinigen: Vaatwasmachinebestendig, maar handwas aanbevolen
- Garantie: Levenslang
Wat is geëmailleerd gietijzeren kookgerei?
Al onze gietijzeren producten in het assortiment zijn al volledig omhuld met een glazuurcoating, dus ze hoeven niet ingevet te worden. Geëmailleerde gietijzeren braadpannen, pannen en braadpannen kunnen de warmte efficiënt vasthouden, waardoor lagere warmte-instellingen kunnen worden gebruikt bij het koken van fornuizen en ovens. Hierdoor presteert gietijzer goed op zowel hogere temperatuur voor bijvoorbeeld dichtschroeien, als lagere temperatuur voor het langzaam garen van gerechten. Dit type kookgerei heeft echter tijd nodig om geleidelijk op te warmen voor gelijkmatige en efficiënte kookresultaten. Een ander voordeel van geëmailleerd gietijzeren kookgerei is dat het extreem duurzaam is en bestand tegen afbrokkelen, roesten en barsten wanneer het goed onderhouden wordt.
Het is je misschien opgevallen dat ons gietijzeren kookgerei verkrijgbaar is in twee verschillende soorten glazuur. De meeste mensen zijn bekend met ons lichtgekleurde zandinterieur, te vinden in onze bestverkopende braadpannen. Tijdens het koken zorgt het lichte zandkleurige glazuur voor een betere controle van het kookproces en is zeer geschikt voor vochtige kookmethoden. Het zwarte satijnen glazuur aan de binnenkant van de pannen is speciaal ontworpen voor grillen, dichtschroeien en andere droge kookmethoden en resulteert in een mooie bruine gekarameliseerde korst op jouw gerecht. Na verloop van tijd zal het glazuur ook een gunstige patina (oppervlaktelaag) ontwikkelen die de kookprestaties verbetert.
Hoe wordt geëmailleerd gietijzeren kookgerei gebruikt?
Hoewel geëmailleerd gietijzeren kookgerei veelzijdig is, zijn er bepaalde kooktechnieken die op dit specifieke materiaal zijn afgestemd. Geëmailleerd gietijzeren kookgerei blinkt uit in sudderen, smoren en stoven. Deze kooktechnieken zijn ontworpen om voedsel langzaam te bereiden tot het perfect mals is, en zijn afhankelijk van gelijkmatige warmteverdeling. Wat je ook klaarmaakt, wij hebben een gietijzeren vorm en maat die geschikt is, alsook heel wat tips van experts over het gebruik en het onderhoud van jouw kookgerei.
Wat is 3-laags rvs-kookgerei?
Rvs is één van de meest populaire soorten kookgerei en is geschikt voor verschillende kooktechnieken, waaronder aanbraden, sauteren, bruinen, frituren of koken. Dit type kookgerei zorgt voor snelle en gelijkmatige verwarming, waardoor het ideaal is voor het aanbraden van vlees, gevogelte of vis. Sets kookgerei van rvs omvatten doorgaans verschillende maten steelpannen, koekenpannen, kookpannen en meer. Of je nu een product nodig hebt dat het roeren van een risotto vereenvoudigt of een perfect gebakken steak wil bereiden, met dit assortiment kan je dagelijks aan de slag.
Hoe wordt 3-laags rvs kookgerei gebruikt?
Rvs-kookgerei is uiterst veelzijdig en kan op elke kookplaat worden gebruikt, inclusief inductie, elektrisch en gas, en is ook veilig voor de oven, tot 260°C. De aluminium kern reageert op hitte, stelt ingrediënten bloot aan een consistente warmtebron en gaart voedsel gelijkmatig. Je kan het dagelijks gebruiken zonder angst dat het kookgerei zal roesten. Lees meer over hoe je jouw rvs-kookgerei moet onderhouden en reinigen.
Wat is kookgerei met anti-aanbaklaag?
Dit type kookgerei is vooral geweldig voor beginnende koks die willen experimenteren en is voorzien van hard geanodiseerd aluminium met een coating dat gemakkelijk voedsel loslaat. Het blinkt vooral uit in het koken van ingrediënten die meestal aan het oppervlak blijven plakken, waaronder eieren, beslag en/of plakkerige ingrediënten zoals sauzen of karamel. We bieden een uitgebreid assortiment van koekenpannen en potten met anti-aanbaklaag aan, zodat je steeds het perfecte kookgerei hebt voor al jouw favoriete recepten.
Hoe wordt kookgerei met anti-aanbaklaag gebruikt?
Kookgerei met anti-aanbaklaag is compatibel met alle soorten conventionele ovens en fornuizen, meestal gebruikt bij lage tot middelhoge temperaturen. Het oppervlak van dit kookgerei is ideaal voor ingrediënten die meestal blijven plakken en beperkt het gebruik van oliën, sprays of boter tijdens het koken tot een minimum. Tot slot is dit type kookgerei veelzijdig en kan het worden gebruikt voor vele recepten, waaronder frituren, koken, smoren, stoven en meer. Lees meer over het gebruik en de reiniging van kookgerei met anti-aanbaklaag.
Kom meer te weten over essentiële producten en accessoires om jouw dagelijkse kookroutine naar een hoger niveau te tillen.
Naast gietijzer, rvs en anti-aanbak zijn aardewerk en metalen bakgerei uitstekende keuzes voor het bakken en creëren van overheerlijke ovenrecepten. Als aanvulling op deze opties is onze collectie jouw Le Creuset kookgerei verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor jouw keuken de ideale premium uitstraling krijgt en nog meer functionaliteit. Ze passen perfect jouw Le Creuset kookgerei en voegen een levendig vleugje kleur toe.
Aardewerk en bakgerei met anti-aanbaklaag
De juiste tools in de keuken kunnen een wereld van verschil maken voor jouw kookkunsten. Onze keukenaccessoires zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze nog jarenlang meegaan. Of je nu ruimte wil besparen met een spatelpot of een koelrek nodig hebt om jouw gebakjes te laten rusten, ons uitgebreid assortiment heeft voor iedereen het gewenste product.
- Aardewerk: Onze aardewerkborden, kommen, mokken en meer zijn vakkundig vervaardigd in onze tijdloze kleuren en leveren ongeëvenaarde prestaties van oven tot tafel. Het is veilig voor gebruik in de magnetron, koelkast en vriezer, en ovenbestendig tot 260°C.
- Metalen bakgerei met anti-aanbaklaag: Ons duurzame metalen bakspullen met anti-aanbaklaag zijn ideaal voor het bereiden van taarten, muffins en meer. Het is eenvoudig te gebruiken (geen vet vereist) en en bakrecepten komen moeiteloos los, zonder te plakken.
Silicone spatels en accessoires
Onze siliconen accessoires bieden flexibiliteit voor al recepten en zijn zorgvuldig ontworpen om de oppervlakken van jouw kookgerei niet te bekrassen of te beschadigen. Of je nu op zoek bent naar een siliconen onderzetter of een set premium spatels wij hebben de nodige accessoires. Ontdek onze kleurrijke collectie:
Voor je aan jouw Le Creuset-collectie begint is het best om even na te denken hoe je jouw kookgerei het meest zal gebruiken. Elk type kookgerei heeft zijn eigen voordelen en kooktechnieken waar ze het meest geschikt voor zijn. Een ideale collectie bestaat uit gietijzer, rvs, anti-aanbak, aardewerk en bakgerei, in combinatie met onze siliconen spatels en accessoires. Zo zorg je ervoor dat jouw keuken is uitgerust voor elk scenario.
Ons uniek kookgerei en keukenaccessoires zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voegen stijl en functionaliteit toe aan jouw keuken. Ze kunnen ook van generatie op generatie worden doorgegeven en zijn een investering voor het leven.
Ontdek nog meer
Ontdek meer tips om het beste uit jouw Le Creuset kookgerei te halen.