Caprese Salade van Geroosterde Perzik

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Caprese Salade van Geroosterde Perzik
Een twist op de klassieke caprese. Dit recept is de ultieme viering van zomerproducten, met sappige zoete geroosterde perziken, zongerijpte tomaten en romige mozzarella.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
  • Zuivelproducten
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 8 rijpe kleine perziken of 6 middelgrote tot grote perziken, gehalveerd, in kwartjes en ontpit
  • Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 4 grote, rijpe gemengde exotische tomaten
  • 2 bollen Fior di Latte mozzarella
  • Verse basilicumbladeren, om te garneren
  • Witte balsamicoazijn, om te besprenkelen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C heteluchtoven.
  • 2
    Doe de perzikhelften en -kwartjes in een Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 26 cm en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Rooster 20 minuten op het bovenste rooster van de oven. Haal uit de oven en laat het iets afkoelen.
  • 3
    Snijd de tomaten in plakjes zoals je zelf wil en leg ze op een serveerschaal. Breng op smaak en besprenkel met olijfolie. Verspreid over de geroosterde perziken. Scheur over de Fior di Latte mozzarella en verspreid over basilicumblaadjes; serveer onmiddellijk. Besprenkel met wat meer olijfolie, witte balsamicoazijn en breng voor de laatste keer op smaak. De salade is heerlijk met een warm brood erbij.