- Groenten
- Zuivelproducten
- Fruit
Ingrediёnten
- 8 rijpe kleine perziken of 6 middelgrote tot grote perziken, gehalveerd, in kwartjes en ontpit
- Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 grote, rijpe gemengde exotische tomaten
- 2 bollen Fior di Latte mozzarella
- Verse basilicumbladeren, om te garneren
- Witte balsamicoazijn, om te besprenkelen
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C heteluchtoven.
-
2Doe de perzikhelften en -kwartjes in een Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 26 cm en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Rooster 20 minuten op het bovenste rooster van de oven. Haal uit de oven en laat het iets afkoelen.
-
3Snijd de tomaten in plakjes zoals je zelf wil en leg ze op een serveerschaal. Breng op smaak en besprenkel met olijfolie. Verspreid over de geroosterde perziken. Scheur over de Fior di Latte mozzarella en verspreid over basilicumblaadjes; serveer onmiddellijk. Besprenkel met wat meer olijfolie, witte balsamicoazijn en breng voor de laatste keer op smaak. De salade is heerlijk met een warm brood erbij.