Gietijzer

Bak perfect brood met de broodpan

Til het bakken naar een hoger niveau met de broodpan. De gietijzeren vorm levert resultaten van bakkerskwaliteit en is geschikt voor recepten.


Lees dit deskundig advies over het potentieel van uw broodpan maximaliseren, zodat uw baksels meesterwerken worden om van te genieten en te delen.

 

Wat zijn de voordelen van een broodpan? 

De broodpan is net als onze legendarische braadpannen gemaakt van geëmailleerd gietijzer en is geoptimaliseerd voor het bakken van brood.

Image without a name

Brood bakken gietijzer

De warmteverdeling en retentie van gietijzer creëren de perfecte omstandigheden om brood te bakken. De broodpan is ovenbestendig tot 260°C.

Image without a name

Dunne bodem

Dankzij dit ontwerp kan je het deeg eenvoudig in de broodpan plaatsen en eruit halen. De randen tillen het deeg op voor een gelijkmatige bruining.

Image without a name

Gewelfd deksel

Het deksel houdt stoom en hitte vast, voor de perfecte omgeving, knapperige korst, maximale stijging en vering van het deeg.

Image without a name

Matzwarte binnenlak

Het email zorgt voor een rijkere korstkleur, eenvoudig schoonmaken van de broodpan, minder kleven en ’ geen vlekken.

 

Stap voor stap met de broodpan

Of u nu de voorkeur geeft aan een zoet of hartig brood, de mogelijkheden zijn eindeloos met onze gebruiksvriendelijke broodpan.

In slechts een paar stappen zet u met deze broodpan een vers gebakken, huisgemaakt brood op tafel.

Image without a name

Bereid uw deeg voor: laat rijzen en opkomen (tijden variëren per recept voor brood).

Image without a name

Bestrijk de bodem en de randen van de broodpan met boter, indien aangegeven in het recept.

Image without a name

Plaats het deeg in de broodpan en bak in een voorverwarmde oven.

Image without a name

Haal het brood zodra het is gebakken uit de broodpan en bewonder uw meesterwerk, voorzien van ons keurmerk met drie ringen.

Op zoek naar meer tips? Lees de top FAQ’s om goed te beginnen met het bakken van huisgemaakt brood.

LEES MEER
 

Bak brood, kleurrijk

Of u nu de voorkeur geeft aan felle kleuren of aan een tijdloze neutrale kleur, u vindt altijd een broodpan in een kleur die perfect bij uw keuken past.

 

Doe inspiratie op voor uw volgende huisgemaakt brood

Van brioche tot focaccia, ontdek enkele van onze beste broodrecepten om uit te proberen in uw gietijzeren broodpan.

 

Bakken op uw best

Shop een selectie van onze beste broodvorm, broodbakgereedschappen en accessoires.

De broodpan onder de knie krijgen: antwoord op uw vragen


Nr. 1. Moet u de broodpan voorverwarmen?


U kunt de broodpan voorverwarmen, omdat dit helpt bij het optrekken en maximale rijzing van broden, vooral bij broden die natuurlijke gisten gebruiken.


Nr. 2 Moet u de broodpan invetten?


Het invetten maakt het eenvoudiger om het brood uit de oven te halen. Het glazuur van de broodpan ontwikkelt een patina voor bij het losmaken van voedsel. 


Nr. 3. Hoe voorkomt u dat de onderkant van het brood aanbrandt?


Gebruik niet een te hoge temperatuur. Begin met een hoge temperatuur en verlaag de temperatuur als het brood gerezen is. Je moet de broodpan niet afdekken.


Nr. 4 Moet u bakpapier gebruiken?



Bakpapier is niet nodig in de broodpan. De lage zijkanten maken het makkelijk om het deeg te verplaatsen, en de ringen voorkomen aanbranden.


Nr. 5. Wat zijn enkele richtlijnen voor tijd en temperaturen?



De tijd is sterk afhankelijk van het recept voor brood te maken. Maar een goede vuistregel is als volgt:

-       Begin afgedekt op ongeveer 230-260°C gedurende ongeveer 30 minuten. 

-       Verwijder het deksel van de broodpan, zet het vuur op 180-190°C tot het brood goudbruin is en een interne temperatuur van 90°C heeft.