Runderrollade met herfstgroenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Runderrollade met herfstgroenten
Een heerlijk rundvleesgebraad dat van tevoren kan worden bereid en in de koelkast kan worden bewaard. De perfecte sunday roast om op tafel te zetten in uw Signature Ovale Braadpan.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1,2 kg rundvlees van zijlende (platte bil)
  • 2 el plantaardige olie
  • Zout en peper
  • 200 g pastinaak, in de lengte gehalveerd en geschild
  • 2 rapen, in kwarten gesneden
  • 120 g babywortelen, geschild
  • 2 rode uien, in kwarten gesneden
  • 200 g oranje zoete aardappel, in stukken gesneden
  • 125 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 takjes rozemarijn, plus extra takjes om te garneren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Snijd overtollig vet van het rundvlees, rol het op en bindt samen met een slagerstouw. Zie onze eenvoudige tips hieronder.
  • 3
    Verhit een Signature Ovale Braadpan van Le Creuset en bak het rundvlees bruin in een beetje olie. Haal het vlees uit de braadpan en breng goed op smaak met zout en peper.
  • 4
    Bak de groenten in gedeeltes in dezelfde braadpan.
  • 5
    Verwijder de groenten en laat de pan deglaceren met de rode wijn. Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg vervolgens de rundvleesbouillon en de runderrollade toe.
  • 6
    Plaats het deksel op de braadpan en zet 1 uur in de oven.
  • 7
    Doe de groenten terug in de braadpan, samen met de rozemarijn. Plaats het deksel weer op de pan en braad nog eens 15 minuten.
  • 8
    Als het vlees en de groenten niet bruin kleuren, zet de oven dan op 220°C, verwijder het deksel en bak nog eens 10-15 minuten tot een goudbruine kleur. Haal het rundvlees en de groenten uit de braadpan en dek af met folie om het vlees te laten rusten.
  • 9
    Plaats de braadpan met de saus terug op het fornuis op hoog vuur en laat de bovenlaag indikken (de saus blijft aan de achterkant van een lepel hangen). Breng op smaak en plaats het goed uitgeruste vlees en groenten terug in de braadpan, garneer met verse rozemarijn en serveer.
  • 10
    Eenvoudige tip: Hoe rundvlees samenbinden
  • 11
    Rol eerst het bijgesneden vlees op. Begin aan één kant, wikkel een katoenen touw om het braadstuk en leg een stevige dubbele knoop.
  • 12
    Trek het touw ongeveer 2 cm vanaf de knoop aan en houd het met uw duim op zijn plaats. Wikkel het touw opnieuw om het opgerolde braadstuk en houd het weer stevig met uw duim op zijn plaats.
  • 13
    Herhaal dit totdat het hele stuk opgerolde vlees omwikkeld is. Leg een stevige dubbele knoop en knip het uiteinde van het touw af.