- Vlees
Ingrediёnten
- 1,2 kg rundvlees van zijlende (platte bil)
- 2 el plantaardige olie
- Zout en peper
- 200 g pastinaak, in de lengte gehalveerd en geschild
- 2 rapen, in kwarten gesneden
- 120 g babywortelen, geschild
- 2 rode uien, in kwarten gesneden
- 200 g oranje zoete aardappel, in stukken gesneden
- 125 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 4 takjes rozemarijn, plus extra takjes om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Snijd overtollig vet van het rundvlees, rol het op en bindt samen met een slagerstouw. Zie onze eenvoudige tips hieronder.
-
3Verhit een Signature Ovale Braadpan van Le Creuset en bak het rundvlees bruin in een beetje olie. Haal het vlees uit de braadpan en breng goed op smaak met zout en peper.
-
4Bak de groenten in gedeeltes in dezelfde braadpan.
-
5Verwijder de groenten en laat de pan deglaceren met de rode wijn. Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg vervolgens de rundvleesbouillon en de runderrollade toe.
-
6Plaats het deksel op de braadpan en zet 1 uur in de oven.
-
7Doe de groenten terug in de braadpan, samen met de rozemarijn. Plaats het deksel weer op de pan en braad nog eens 15 minuten.
-
8Als het vlees en de groenten niet bruin kleuren, zet de oven dan op 220°C, verwijder het deksel en bak nog eens 10-15 minuten tot een goudbruine kleur. Haal het rundvlees en de groenten uit de braadpan en dek af met folie om het vlees te laten rusten.
-
9Plaats de braadpan met de saus terug op het fornuis op hoog vuur en laat de bovenlaag indikken (de saus blijft aan de achterkant van een lepel hangen). Breng op smaak en plaats het goed uitgeruste vlees en groenten terug in de braadpan, garneer met verse rozemarijn en serveer.
-
10Eenvoudige tip: Hoe rundvlees samenbinden
-
11Rol eerst het bijgesneden vlees op. Begin aan één kant, wikkel een katoenen touw om het braadstuk en leg een stevige dubbele knoop.
-
12Trek het touw ongeveer 2 cm vanaf de knoop aan en houd het met uw duim op zijn plaats. Wikkel het touw opnieuw om het opgerolde braadstuk en houd het weer stevig met uw duim op zijn plaats.
-
13Herhaal dit totdat het hele stuk opgerolde vlees omwikkeld is. Leg een stevige dubbele knoop en knip het uiteinde van het touw af.