Zo gebruik je RVS kookgerei
Onze 3-laagse RVS Classic- en 3-laagse RVS Signature-productlijnen zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en omvatten een grote verscheidenheid aan vormen en maten. RVS keukengerei is essentieel in elke keuken, om iedere collectie compleet te maken. Deze kookpannen zijn enorm veelzijdig, ze warmen snel op en kunnen deze wartme ook efficiënt geleiden om het perfect aanbraden mogelijk te maken. RVS kookgerei is erg duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen zonder te verschroeien, zo vereenvoudigt RVS het dagelijks koken. Test nu ons kookgerei in RVS voor 90 dagen en word een echte masterchef. Niet overtuigd? Wij betalen de aangekochte items in RVS terug! Actie geldig op Classic 3-ply RVS en Signature 3-ply RVS, tot 31 januari 2025. Voorwaarden zijn van toepassing.
Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van deze productlijn en waarom 3-laagse RVS potten en pannen standaard deel moeten uitmaken van jouw keuken.
Stap voor stap met 3-laags RVS
De prestatiegerichte ontwerpen van ons 3-laags RVS kookgerei helpen je om elke culinaire uitdaging met gemak aan te gaan. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om van start te gaan en verken vervolgens deze kooktechnieken voor meer kennis en inspiratie.
Voor het eerste gebruik
Verwijder alle etiketten en verpakkingen, was de pannen in een heet sopje, spoel ze af en droog ze grondig. Je bent nu klaar om te beginnen met koken! Het materiaal van dit kookgerei hoeft niet voor of na gebruik gebruiksklaar gemaakt te worden.
De juiste warmte-instelling
Ons 3-laagse RVS kookgerei is geschikt voor alle fornuizen, inclusief inductie en ovens. Het warmt snel op: gebruik daarom een lage tot middelhoge temperatuur.
Check de temperatuur
Gebruik de waterdruppeltest. Als een druppel koud water onmiddellijk op het oppervlak verdampt, is je kookgerei klaar voor gebruik.
Richtlijnen voor gebruik
Wanneer je een ongecoate pan gebruikt, gebruik dan voldoende olie of vet om de bodem volledig mee te bedekken. Voorkom overmatige verhitting van het vet.
Jij vraagt, wij antwoorden! Maak een goede start en lees deze handige veelgestelde vragen over koken met RVS.
Voordelen en belangrijkste functies
3-laags RVS is gemaakt om een leven lang mee te gaan en kan dagelijks worden gebruikt. Hier zijn enkele van onze favoriete functies en voordelen van deze populaire productlijn.
3-laagse constructie
De 3-laagse constructie van bodem tot rand zorgt ervoor dat dit kookgerei het snelst opwarmt. De snel reagerende aluminium kern (ingekapseld tussen twee RVS lagen en niet blootgesteld aan voedsel) zorgt voor een consistente warmte zodanig jouw voedsel gelijkmatig gaart. De buitenkant is gemaakt van 18/10 RVS, waardoor de pannen compatibel zijn met inductiekookplaten.
Verschillende interieuropties
Voor ultieme veelzijdigheid bieden we een keuze uit gecoate of ongecoate binnenkanten op geselecteerde producten. Ongecoate oppervlakken zijn ideaal voor het aanbraden en karamelliseren, terwijl de oppervlakken met een anti-aanbaklaag gemakkelijk voedsel vrijgeven en een geweldige keuze zijn voor vetarm koken.
Comfortabele, veilige handgrepen
Zowel de handgrepen aan de lange zijde als de eenvoudig te hanteren hulpgrepen zijn geschikt voor oventemperaturen tot 260 °C en ontworpen voor comfort, balans en controle. Bovendien blijft de holle vorm van de lange steel koel genoeg zodat er geen ovenhandschoen nodig is wanneer het product op de kookplaat wordt gebruikt.
Nauwsluitende deksels
De Classic 3-laagse rvs deksel heeft een strak ontwerp met een royale lushandgreep om het eenvoudig mee op te tillen, zelfs met ovenhandschoenen. Het deksel van de Signature-productlijn is voorzien van het iconische ontwerp met drie ringen en een rvs knop. Beide dekselmodellen zorgen voor minimaal vochtverlies tijdens het koken.
Capaciteitsmarkeringen
Geselecteerde items, zoals diepe kookpannen, zijn voorzien van praktische geëtste capaciteitsmarkeringen die helpen om tijd te besparen tijdens het voorbereiden en koken van maaltijden.
Geruststellende levenslange garantie
Onze 3-laags rvs productlijnen zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Met het juiste gebruik en de juiste zorg produceren ze een leven lang heerlijke maaltijden, dag in en dag uit.
Laat je inspireren
Probeer hieronder enkele van onze favoriete recepten, klaargemaakt met RVS kookgerei.
Ontdek onze productlijn
Alles over RVS: De meestgestelde vragen
Nr. 1 Kan rvs in de oven?
Ons rvs kookgerei is ovenbestendig tot 260°C en kan in alle soorten conventionele ovens worden gebruikt.
Nr. 2 Kun je rvs gebruiken om mee te braden?
Ongecoat rvs kookgerei is ideaal voor het perfect braden en dichtschroeien van ingrediënten. Het blinkt vooral uit in het dichtschroeien van vlees, gevogelte en zeevruchten op hogere temperaturen dankzij de warmteresponsieve aluminium kern.
Nr. 3 Blijft voedsel aan het oppervlak plakken?
Gebruik altijd een lage tot middelhoge kookstand om mee te koken en om oververhitting te voorkomen. Zorg ervoor dat de ongecoate rvs pannen genoeg olie/vet bevatten zodat de bodem bedekt is. Tijdens het dichtschroeien van vlees zal het echter lijken alsof het in het begin aan de pan “blijft plakken”, maar het vlees zal vanzelf loslaten wanneer het perfect is dichtgeschroeid. En mochten er toch voedselresten achterblijven, dan blus je het eenvoudig af, zodat er een heerlijke jus of saus ontstaat, terwijl gelijkertijd heel gemakkelijk de voedselrestjes verwijderd worden.
Pannen met een anti-aanbaklaag kunnen worden gebruikt met geen of weinig olie/vet dankzij hun uitstekende eigenschappen voor het loslaten van voedsel.
Nr. 4 Moet rvs gebruiksklaar gemaakt worden?
Maak het binnenoppervlak van rvs pannen met een anti-aanbaklaag gebruiksklaar voorafgaand aan het eerste gebruik en herhaal dit indien gereinigd in de vaatwasser. Wrijf een laagie bakolie over het oppervlak van de pan. Verwarm de pan twee minuten op een middelhoge stand, laat het afkoelen en spoel de pan met heet water af. Grondig drogen.
Nr. 5 Zo onderhoud je rvs.
Hoewel het vaatwasmachinebestendig is, raden we aan om het handmatig te reinigen omdat het zachter is dan agressieve vaatwasmiddelen. Laat het afkoelen en was het vervolgens in een heet sopje; reinig het met een zachte nylon borstel of doek. Ga voor meer tips naar onze pagina over het reinigen van rvs kookgerei.
Rvs kookgerei heeft zich bewezen als het werkpaard in de keuken vanwege zijn veelzijdigheid en snelle en gelijkmatige warmtegeleiding. Het is een geweldig punt om met jouw Le Creuset-collectie te beginnen. Neem de tijd om vertrouwd te raken met dit hoogwaardige materiaal en om te leren hoe je het beste kunt gebruiken. Het zal echt een verschil maken wanneer je ermee begint te koken.
Ontdek nog meer
Ontdek hoe je het meeste haalt uit jouw 3-laagse rvs kookgerei, met tips voor het reinigen en gebruiken, alsmede kooktechnieken en meer.