Recepten

discover
Prikkel uw smaakpapillen met onze smaakvolle recepten van over de hele wereld.
Recepten
419 results
Filter
Hoofdingrediënt
Dieet & Levensstijl
Keuken
Moeilijkheden
Kooktijd
Portiegrootte
Goed voor
Gelegenheid
Image without a name
RECEPT
Galette van vijgen, tijm en geitenkaas
Deze galette, met een deeg van hazelnoot en een vulling van kappertjes en kruidige geitenkaas, is bij mij thuis een erg populair gerecht geworden dat ik maak als ik een zak vol paarse en jamachtige vijgen heb. Ik maak dit fraaie taartje met een paar stevige salades voor een zomerse lunch voor zes personen; met een kleine salade kunnen er vier personen van genieten. Door de vijgen te roosteren komt hun jamachtige aard tevoorschijn, dus u kunt ze hier licht onder- of overrijp gebruiken. – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Taartvorm in Aardewerk
Image without a name
RECEPT
Röstitaart met boerenkool, walnoot en cheddarkaas
Soms heb ik zin in een knapperige taart met textuur, zoals deze met rösti en een boterachtige garnering van geraspte knolselderij. De smaken verwarmen je, met de ronde zoetheid van nootmuskaat, custardachtige limabonen, geroosterde walnoten, de mineralen van boerenkool en een scherpe scheut ciderazijn. Als u zin hebt in een echt stevige maaltijd, kunt u dit gerecht zelfs met wat aardappelpuree opdienen. – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Ovenschaal Rechthoekig in Aardewerk
Image without a name
RECEPT
Milde gekonfijte knoflookfrittata met gremolata
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook in dit gerecht: het is meer dan u nodig hebt, maar het blijft maandenlang goed in de koelkast, en als u alle kruidnagels hebt gebruikt, kan de milde olie eenvoudig worden toegevoegd aan pasta's, pizza's en dressings. Ik gebruik graag een gietijzeren pan; dat zorgt voor een mooie gelijkmatige warmte. Als u wilde knoflook (ook wel daslook) bij de hand hebt, vervang dan de gekonfijte knoflook en spinazie met een paar handenvol blaadjes wilde knoflook en laat deze krimpen zoals u bij spinazie zou doen. – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Skillet Rond in Geëmailleerd Gietijzer
Image without a name
RECEPT
In de pan geroosterde bloemkool met saffraanboter
Het op deze manier bereiden van groenten (in de pan roosteren) wordt veel gebruikt in restaurantkeukens, maar het kan ook makkelijk bij u thuis. U bereidt de groenten voor in de pan door ze licht te bakken, hier krijgen ze wat kleur en textuur van, vervolgens zet u ze in de oven om door te koken; op de kookplaat krijgen ze wat directe warmte en worden ze dichtgeschroeid, gevolgd door de mildere, gelijkmatigere warmte van de oven. Ik voeg graag azijn toe als ik groenten kook en de azijn wordt hier in evenwicht gehouden door de zoetheid van de bloemkool, saffraan en pijnboompitten. Dit recept is geïnspireerd op de briljante kok Lola DeMille. – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Grillit® Vierkant in Geëmailleerd Gietijzer
Image without a name
RECEPT
Erwten- en kokossoep
“Als ik honger heb, ongeduldig ben en niets in de koelkast heb, ga ik voor deze veganistische soep. Om dit recept snel te bereiden, is het soort pan dat u gebruikt van belang. Met een kleine, diepe steelpan duurt het langer voordat de soep gaat sudderen, dus ik raad een diepe, brede pan aan; gietijzer is ideaal. Als u geen lente-uitjes in huis hebt, is een gewone ui ook prima, maar misschien zult u de soep wat langer moeten koken.” – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Braadpan Rond in Geëmailleerd Gietijzer
Image without a name
RECEPT
‘Fool’ dessert met rabarber en stemgember
Deze met gember verrijkte fool is lekker licht en zacht en heeft een aangenaam neon uiterlijk. Een ‘Fool’ heet zo omdat het eruitziet als veel werk, maar eigenlijk is het in een handomdraai gemaakt. Het houdt je als het ware voor de gek. Het is moeilijk om een dessert te bedenken dat ik liever eet. De rabarber geeft het een welkome scherpte en een felroze accent. Met veganistische room is het erg lastig om echt zachte pieken te kloppen, maar klop het gewoon zo veel als u kunt. – Anna Jones
WIJ GEBRUIKTEN
Ramekin Stapelbaar in Aardewerk
Image without a name
RECEPT
Runderragout met cheddar-kruidendumplings
Comfortfood op zijn best. Deze langzaam gegaarde runderragout met cheddar-kruidendumplings is hartig en vol van smaak, en perfect voor een heerlijke lunch met familie of vrienden.
WIJ GEBRUIKTEN
Campagnard in Geëmailleerd Gietijzer
Image without a name
RECEPT
Thaise groene curry
Fris, geurig en snel te bereiden. Deze exotische, groenterijke curry is een eenvoudige doordeweekse maaltijd.
WIJ GEBRUIKTEN
Braadpan Rond in Geëmailleerd Gietijzer
Image without a name
RECEPT
Warme ruby chocolademelk
Ruby chocolade is een vrij unieke cacaoboon die voorkomt in Brazilië en Ivoorkust. Wat het bijzonder maakt, is de mooie robijnroze kleur met een pittige, bijna besachtige witte chocoladesmaak. Gebruik ruby chocolade op Valentijnsdag voor de meest decadente mok vol liefde.
WIJ GEBRUIKTEN
Mok Heart Collection in Aardewerk
Image without a name
RECEPT
Hartencakejes
Ruby chocolade voegt een besachtige, witte chocoladesmaak toe zonder de cake te verzwaren, met als resultaat een vederlichte cake die niet inzakt.
WIJ GEBRUIKTEN
Bakvorm voor 6 Hartjes met tekst Cakejes
Image without a name
RECEPT
Gnocchi met goudbruine boter, romige blauwe kaassaus en chorizo
Een van de eenvoudigste en meest bevredigende lunches of diners die u uw familie of vrienden kunt voorschotelen. Door de gnocchi eerst in gebruinde boter te bakken, krijgt hij een krokante, goudbruine buitenkant en een luchtige, zachte binnenkant.
WIJ GEBRUIKTEN
Koekenpan Signature in Geëmailleerd Gietijzer met Houten Handvat